Hlavní obsah

Dallas - Vegas 3:2 PPStav série 1:3Vegas nevyužilo první postupový mečbol, Dallas dotáhl obrat v prodloužení

Rychlý konec se nekoná. Dallas ve finále Západní konference NHL zdolal Vegas 3:2 v prodloužení a snížil v sérii na 1:3 na zápasy. Hokejisté Golden Knights v play off neuspěli po pěti výhrách a nevyužili první postupový mečbol. Dvěma góly se blýskl Jason Robertson, rozhodující branku vstřelil v čase 63:18 Joe Pavelski. Z výhry a odvrácení konce sezony se radoval i český útočník Radek Faksa.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Jason Robertson (21) z Dallasu po výhře nad Vegas Golden Knights.

Článek

Hokejisté Vegas za druhým postupem do finále Stanley Cupu v klubové historii vykročili rázně a v páté minutě se zásluhou Williama Karlssona dostali do vedení. Švédský forvard do branky usměrnil nabídku Reillyho Smitha a vstřelil osmý gól v probíhajícím play off.

Dallas odpověděl ještě v první třetině. V 16. minutě se na brankovišti výborně zorientoval Robertson, jenž ze vzduchu dorazil vyražený puk. "Hráli jsme mnohem rychlejší hokej než v prvních třech zápasech. V útočném pásmu jsme dobře drželi puk, rotovali jsme a z toho plynuly závary a šance," pochvaloval si střelec úvodních dvou branek Dallasu.

Také ve druhé třetině se jako první prosadili hokejisté Vegas. V polovině základní hrací doby je poslal do vedení Jonathan Marchessault. Domácí znovu dokázali odpovědět a opět u toho byl Robertson. Třiadvacetiletý útočník znovu odvedl dobrou práci v brankovišti a dal šestý gól v bojích o Stanley Cup.

Ve třetí třetině branka nepadla a o vítězi tak potřetí v sérii rozhodlo až prodloužení. V něm se poprvé radovali hráči Dallasu. Výhru po finské přesilovkové souhře mezi Roopem Hintzem a Mirem Heiskanenem vystřelil osmatřicetiletý Pavelski. V play off dal již 73. branku a stal se tak nejlepším střelcem ve vyřazovacích bojích mezi aktivními hráči.

Hintz ve vyřazovací části zaznamenal již 24 bodů a vládne produktivitě s tříbodovým náskokem před Matthew Tkachukem z Floridy.

Po nevydařeném třetím zápase a střídání v osmé minutě se do branky Stars vrátil Jake Oettinger. Kryl 37 střel a výrazně pomohl k prodloužení série. "Jake skvěle odpověděl na své úterní výkony. Drží nás celou sezonu a dnes to opět potvrdil. Myslím, že jsme od něj ještě neviděli to nejlepší. Teprve se zahřívá," chválil gólmana trenér Peter DeBoer.

Dallas je ale pořád v těžké situaci. Pokud si chce zahrát čtvrté finále Stanleyova poháru v klubové historii, musí zvládnout ještě tři zápasy a jako teprve pátý tým v dějinách otočit sérii ze stavu 0:3.

"V play off je velmi tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Můžete odehrát tři dobré zápasy a prohrávat v sérii 0:3. Stejně jako v našem případě stačí pár proher v prodloužení. Nezbývá nám než pokračovat v naší hře a navázat na dnešní výhru. Uvidíme, kam to povede. Naší výhodou je, že s každým dalším úspěchem můžeme nahlodat soupeřovu psychiku," uvedl Pavelski,

Finále Západní konference play off NHL - 4. zápas:
Dallas - Vegas 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky: 16. a 38. J. Robertson, 64. Pavelski - 5. W. Karlsson, 31. Marchessault. Střely na branku: 42:39. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. J. Robertson, 2. Pavelski (oba Dallas), 3. A. Hill (Vegas). Stav série: 1:3.

Reklama