Hlavní obsah

Dallas - Vegas 0:4Stav série 0:3Drtivý nástup a jasná výhra. Vegas jsou blízko finále Stanley Cupu

Drtivý nástup vynesl hokejistům Vegas ve třetím konferenčním finále jasnou výhru nad Dallasem 4:0. Golden Knights tak vedou v sérii 3:0 a dělí je pouze jedna výhra od druhého finále NHL v šestileté historii klubu. Golden Knights vyhrávali o tři góly už v čase 7:10, navíc byl domácí kapitán Jamie Benn vyloučen po 113 sekundách hry za krosček na pět minut a do konce zápasu. První hvězdou zápasu se stal hostující gólman Adin Hill, který zastavil 34 střel včetně čtyř pokusů Radka Faksy.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Hokejisté Vegas Golden Knights Alex Pietrangelo (7), Ivan Barbašev (49), Nicolas Roy (10) a Reilly Smith slaví gól ve třetím konferenčním finále proti Dallasu.

Článek

Oba předchozí zápasy dospěly až do prodloužení, tentokrát Vegas rozhodl v úvodu. Skóre otevřel ve druhé minutě Jason Marchessault, který po pasu Jacka Eichela zakončoval z levého kruhu do odkryté branky.

Za 42 sekund oslabil domácí Benn. Po kolizi kapitánů upadl ve středním pásmu Mark Stone na led a Benn jej ležícího krosčekoval do oblasti krku.

Vegas v dlouhé přesilové hře přidal druhou branku, kterou vstřelil Ivan Barbašev v přečíslení tři na dva. V osmé minutě zvýšil bekhendem William Carrier a Jake Oettinger přenechal místo v brankovišti Scottu Wedgewoodovi. Ten inkasoval ve zbytku zápasu jen z hokejky Alexe Pietrangela, který se prosadil ve 29. minutě v přesilové hře střelou od modré čáry.

Vyšší trest obdržel v závěru druhé třetiny i útočník Dallasu Max Domi. Terčem jeho zákroku se stal Nicolas Hague a za krosček jej rozhodčí vyloučili stejně jako Benna na pět minut a do konce zápasu.

Domácím odstoupil z utkání už v úvodní třetině Jevgenij Dadonov, a tak dohrávali na devět klasických útočníků. I proto odehrál Faksa osmnáct minut, z toho třetinu času v oslabení a patřil se čtyřmi střelami k nejaktivněším hráčům utkání.

Finále Západní konference play off NHL - 3. zápas:
Dallas - Vegas 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
Branky: 2. Marchessault, 6. Barbašev, 8. Carrier, 29. Pietrangelo. Střely na branku: 34:16. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Hill, 2. Barbašev, 3. Pietrangelo (všichni Vegas). Stav série: 0:3.

Reklama

Související témata: