Hlavní obsah

Real Madrid - Manchester City 1:1Bitva gigantů bez vítěze. Citizens vezou do odvety nadějný výsledek

Aktualizováno

V úvodním semifinále fotbalové Ligy mistrů, které řada odborníků označila za předčasné finále, se Real Madrid s Manchesterem City rozešly nerozhodným výsledkem 1:1. Španělský celek poslal do vedení v první půli Vinícius Júnior, po pauze srovnal skóre Kevin De Bruyne. Lídr Premier League má soupeři co oplácet, neboť Real v minulé sezoně na poslední chvíli v dvojzápase s Citizens odvrátil vyřazení a nakonec si připsal rekordní 14. triumf v soutěži. Odveta se odehraje ve středu 17. května v Manchesteru.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kevin De Bruyne z Manchesteru City slaví svoji trefu v úvodním semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Manchester vstoupil do utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině přinutil domácího gólmana Courtoise ke čtyřem zákrokům. Belgický reprezentant si poradil s nebezpečnou střelou krajana De Bruyneho, Rodriho dalekonosným pokusem i dvěma zakončeními nejlepšího střelce soutěže Haalanda.

Real naopak z jediné střely na bránu vytěžil úvodní branku. V 36. minutě vyvezl Camavinga míč z vlastní poloviny, posunul ho na Viníciuse Júniora a ten ho z 20 metrů nekompromisně napálil do horní poloviny brány. Dvaadvacetiletý Brazilec potvrdil sedmým gólem v aktuálním ročníku Ligy mistrů pozici nejlepšího střelce týmu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Na dělovou střelu Viníciuse Juniora brankář Manchesteru City Ederson nedosáhl.

Po změně stran se hra více otevřela a oba celky si vytvářely nebezpečné příležitosti. V 50. minutě po pohledné kombinaci vychytal Benzemu brankář Ederson. Záhy na druhé straně De Bruyne neprostřelil z úhlu Courtoise.

Belgický špílmachr se svého druhého zásahu v této sezoně milionářské soutěže dočkal v 67. minutě. Gündogan mu těsně za pokutovým územím připravil míč ideálně proti noze a De Bruyne se trefil přízemní ránou přesně k tyči. Real inkasoval v Lize mistrů po třech zápasech a 413 minutách hry.

V 78. minutě se blýskl Ederson reflexivním zákrokem proti Benzemově hlavičce a brazilský gólman si poradil i v závěru s ránou střídajícího Tchouaméniho. Duel dvou šampionů svých zemí, kteří jsou v semifinále LM potřetí za sebou, tak další branku nenabídl.

Trenér Realu Carlo Ancelotti neoslavil vítězně 190. odkoučované utkání v Lize mistrů, kterým vyrovnal rekord Alexe Fergusona. Jeho protějšek Pep Guardiola v zápase ani jednou nestřídal a udržel se svým týmem neporazitelnost v soutěži. Manchester zároveň remizoval v pátém venkovním duelu v LM v řadě.

Vítěz dvojzápasu se ve finále 10. června v Istanbulu utká s lepším z dvojice milánských velkoklubů AC a Interu. Úvodní italský souboj se odehraje ve středu.

Úvodní utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Manchester City 1:1 (1:0)
Branky: 36. Vinícius Júnior - 67. De Bruyne. Rozhodčí: A. Dias - Soares, Ribeiro (všichni Portug.) - Irrati (video, It.). ŽK: Kroos, Camavinga, Ancelotti (trenér) - Gündogan, Silva. Diváci: 63 485.
Real Madrid: Courtois - Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga - Valverde, Modrič (87. Nacho), Kroos (84. Tchouaméni) - Rodrygo (81. Asensio), Benzema, Vinícius Júnior. Trenér: Ancelotti.
Manchester City: Ederson - Walker, Stones, R. Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Silva, Haaland, Grealish. Trenér: Guardiola.

Reklama

Pavouk - Play off Ligy mistrů 2022/23

  • Čtvrtfinále

  • Real Madrid - logo Real Madrid Chelsea - logo Chelsea
    2 : 0; 2 : 0
  • Manchester City - logo Manchester City Bayern Mnichov - logo Bayern Mnichov
    3 : 0; 1 : 1
  • AC Milán - logo AC Milán Neapol - logo Neapol
    1 : 0; 1 : 1
  • Inter Milán - logo Inter Milán Benfica - logo Benfica
    2 : 0; 3 : 3
  • Semifinále

  • Real Madrid C.F. - logo Real Madrid C.F. Manchester City F.C. - logo Manchester City F.C.
    1 : 1; 0 : 4
  • AC Milán - logo AC Milán Inter Milán - logo Inter Milán
    0 : 2; 0 : 1
  • Finále

  • Manchester City F.C. Inter Milán