Hlavní obsah

Hr. Králové - Třinec 3:0Extáze pod Bílou věží! Hradec odvrátil i druhý finálový mečbol Třince

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Miškář 1 : 0
37. Pilař 2 : 0
58. Zachar 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Boj o extraligový titul pokračuje! Hokejisté Třince ve středu nevyužili na ledě Hradce Králové ani druhý mečbol a Mountfield po výhře 3:0 vrátil sérii za stavu 2:3 opět do arény Ocelářů. Šestý zápas se hraje v pátek od 17 hodin a Hradec dál živí naději, že se stane prvním týmem v historii extraligy, který dokázal otočit sérii play off ze stavu 0:3.

Foto: David Taneček, ČTK

Radek Pilař z Hradce Králové (druhý zleva) střílí gól, vpravo brankář Třince Ondřej Kacetl.

Článek
Fotogalerie

Domácím vyšel ideálně vstup do utkání, když po 27 sekundách hry otevřel skóre Miškář. Hradecký útočník využil toho, že nejprve v útočném pásmu upadl Marinčin a v obranném poté Marcinko.

Východočechy rychlé vedení povzbudilo a ve 2. minutě mohl přidat druhý gól Klíma, Kacetl ale jeho střelu vyrazil. Následně fauloval Kurovský a Mountfield se tlačil do útoku dál. Hosté první oslabení ustáli a poté se sami připomněli v útočném pásmu. I Machovský byl ale pozorný.

Trenéři Ocelářů udělali před druhou třetinou drobné změny ve složení útoků, výraznější šance si však vytvářeli domácí. Ve 27. minutě připravil gólovou příležitost pro Klímu Zachar, jeho střelu Kacetl vyrazil.

Jak vyzrát v extraligovém play off na Třinec? Hokejový analytik reaguje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

V polovině utkání Slezané soupeře zatlačili, Machovský byl ale pozorný a ve 32. minutě z rychlé akce zahrozil domácí Eberle. Sám před Kacetlem netrefil ideálně puk. Po samostatné akci mohl vyrovnat Čukste, jenž se dostal až před hradeckého brankáře, Machovský ale udržel čisté konto.

Ve 37. minutě se vyprodaná ČPP arena dočkala druhého gólu v třinecké brance, když se po přečíslení dva na jednoho se štěstím prosadil Pilař. Po Okuliarově přihrávce se puk odrazil od brusle domácího útočníka a pomalu se doklouzal za brankovou čáru u tyčky.

Třinečtí se museli tlačit do útoku a domácí hrozili z rychlých protiútoků. Ve 44. minutě mohl přiblížit Hradec k výhře Zachar, samostatný nájezd ale zakončil nepřesnou přihrávkou na spoluhráče. V 51. minutě neuspěl ani Lalancette.

Šest minut před koncem byl vyloučen Rosandič a Oceláři měli velkou šanci duel zdramatizovat. Blízko branky byl Marcinko, Jeřábek trefil tyč. Obětavě hrající domácí se ubránili. Při power play soupeře pak jejich druhou výhru za sebou pečetil Zachar.

Finále play off hokejové extraligy - 5. zápas
Hradec Králové - Třinec 3:0
Branky a nahrávky: 1. Miškář (Werek, R. Pavlík), 37. Pilař (Okuliar, McCormack), 58. Zachar (Okuliar). Rozhodčí: A. Jeřábek, Pražák - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno).
Stav série: 2:3
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Werek, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, Zachar - Pilař, Lev, Eberle. Trenér: T. Martinec.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Dravecký - Daňo, D. Voženílek, Nestrašil - Hrňa, P. Vrána, L. Hudáček. Trenér: Moták.

Reklama