Hlavní obsah

Zlín - Č. Budějovice 5:1Budějovický zápas hrůzy, Zlín rozjel gólostroj

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Kozák 1 : 0
44. Balaj 2 : 0
56. Vukadinovič 3 : 0
78. Zajíc 3 : 1
82. Didiba 4 : 1
92. Kovinič 5 : 1
Záznam online reportáže

Na 25. kolo by jistě rádi zapomněli hráči Českých Budějovic. Již v první minutě se za nedovolený zákrok předčasně poroučel do kabin Lukáš Havel a Zlínu se tak hned začátku vytvořila ideální pozice k vítězství. Ševci se v prvním poločase dokázali prosadit dvakrát, po změně stran přidal další tři zásahy. Budějovice tak i přes čestný zásah padly 1:5.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalový útočník Libor Kozák ze Zlína. Ilustrační foto.

Článek

Zlín je v neúplné tabulce čtrnáctý, ale patnácté Pardubice i šestnácté Teplice mají nedělní zápas k dobru. Jihočeši, kteří prohráli šest z posledních sedmi venkovních duelů, klesli na 11. pozici.

Chod zápasu výrazně ovlivnila první minuta. Po dlouhém pasu z hloubi pole postupoval Vukadinovič sám na Šípoše, těsně před šestnáctkou jej poslal k zemi Havel a po červené kartě tak pro něj skončil jubilejní stý ligový zápas už po 57 sekundách.

Nejrychlejší vyloučení v historii samostatné české ligy to ale nebylo. Českobudějovický útočník Tomáš Stráský v roce 2010 jako střídající hráč skončil v utkání s Ústím nad Labem už po 19 sekundách od svého příchodu na trávník. Jen o vteřinu déle pobyl na hřišti v základní sestavě pražské Dukly Jan Vorel v březnu 2013 v duelu s Plzní.

Zlín se tak mohl v početní převaze lépe nadechnout k náporu a do rozhozeného soupeře se opřel. Dvakrát tvrdě střílel Čanturišvili, do vápna létaly centry na dva vysoké zlínské útočníky a ve 26. minutě se jeden z nich ujal. Cedidla našel volného Kozáka, který svým pátým gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

Hosté měli jediný náznak šance po akci Potočného, který se ale k důraznému zakončení nedostal. V závěru poločasu domácí vedení navýšili, když se po přihrávce Simerského střelou k tyči prosadil Balaj.

"Ševci" pokračovali v náporu i po přestávce, v 56. minutě se prosadil Vukadinovič, který dorazil střelu Balaje. Tříbrankový rozdíl výrazně ovlivnil další průběh duelu, jenž se hrál plně pod kontrolou zlínských hráčů. Dramé a Slončík zahodili vyložené šance.

Hosté se korekce stavu dočkali v 78. minutě, kdy okénko ve zlínské obraně potrestal Zajíc, domácí ale žádné drama nepřipustili a výhru potvrdili dalšími trefami Didiba a Kovinič. Zlín tak bodoval s Jihočechy pošesté za sebou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - Dynamo České Budějovice 5:1 (2:0)
Branky: 26. Kozák, 44. Balaj, 56. Vukadinovič, 82. Didiba, 90.+2. Kovinič - 78. Zajíc. Rozhodčí: Nehasil - Šimáček, L. Matoušek - Kocourek (video). ŽK: Slončík (Zlín). ČK: 1. Havel (Č. Budějovice). Diváci: 1729.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Čanturišvili - Vukadinovič (87. Fantiš), Hlinka, Didiba (87. Tkáč), Dramé (87. J. Hellebrand) - Balaj (67. Slončík), Kozák (67. Kovinič). Trenér: Vrba.
Č. Budějovice: Šípoš - Sladký (71. Grič), Havel, Králik, Skovajsa (46. Sluka) - P. Hellebrand, Hora, Čermák (80. Penner), Čavoš (4. Broukal) - Škoda (71. Zajíc), Potočný. Trenér: Nikl.

Reklama

Související témata: