Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:1Stav série 4:2Gigant je ze hry! Pražané na obhájce titulu nestačili, čekání na titul pokračuje

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Dravecký 1 : 0
24. Marcinko 2 : 0
48. Hudáček 3 : 0
49. Kempný 3 : 1
51. Marcinko 4 : 1
58. Růžička 5 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté postoupili do semifinále play off extraligy. V šestém čtvrtfinále porazili na svém ledě Spartu 5:1 a ovládli reprízu posledního finále stejně jako loni 4:2. Oceláři postoupili mezi nejlepší čtveřici popáté v řadě, přičemž vyhráli poslední tři dokončené ročníky. Na cestě za další obhajobou vyzvou v semifinále Pardubice, vítěze základní části. Série začne v neděli na východě Čech.

Hokejisté Třince se radují z brankyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Oceláři prodloužili Spartě čekání na titul, které trvá od roku 2007. Pražané sice v sérii s Třincem vedli 1:0 a 2:1, ale v posledních třech utkáních překonali Ondřeje Kacetla jen dvakrát.

Hlavní postavou šestého utkání byl Tomáš Marcinko, který získal tři body (2+1). Slovenský útočník nejdřív asistoval u trefy Vladimíra Draveckého a na začátku druhé třetiny zakončil přesilovou hru do prázdné branky.

Z úniku zvýšil v 48. minutě Libor Hudáček s efektní kličkou mezi nohama. Vzápětí snížil Michal Kempný, ale domácí brzy uklidnil Marcinko. Výhru zpečetil Martin Růžička při hře Sparty bez gólmana.

Úvod se nesl v opatrném duchu, přesto Třinec v osmé minutě udeřil. Marcinko nenechal u levé tyčky Kováře přikrýt kotouč a popíchl puk do prostoru, kde si jej v závaru našel Dravecký a zblízka otevřel skóre. Sparta zaměstnávala domácí hráče hlavně střelami obránců od modré čáry, ze kterých ale moc nebezpečných situací nevzniklo.

Třinec hrál na začátku prostřední třetiny dvě přesilové hry a druhou využil po efektní spolupráci. Marcinko přikopl puk Růžičkovi, který se neukvapil, přihrávku mu vrátil a slovenský útočník pohodlně zvýšil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Sparty Jakub Kovář, Petr Vrána z Třince a Mikael Stefan Warg ze Sparty.

O chvíli později na ledě vzplály vášně mezi Hudáčkem a Kašem, jejich roztržka ale měla spíše zápasnické parametry. Sparťané zvýšili obrátky, nastartovala je i jejich první přesilová hra v utkání.

Kacetl ale betonem vykopl Horákovu střelu z mezikruží a zblízka vychytal Sobotku. Neujala se ani střela Řepíka, který v sérii neskóroval. Na druhé straně měl Kovář štěstí po Adámkově střele a tlaku třetí formace.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Němeček ze Sparty a Andrej Nestrašil z Třince.

Třinec přiblížil postupu Hudáček ze sólového úniku, zakončeného precizní fintou. Naději dodal Spartě v dalším střídání Kempný dělovkou z mezikruží pod horní tyč a ukončil Kacetlovu neprůstřelnost, která trvala téměř 154 minut.

Další drama ale nedopustil Marcinko, který se prosadil v další početní převaze z dorážky. Hosté se odhodlali už v 57. minutě k risku v šesti, ale rychle je potrestal Růžička.

Čtvrtfinále play off extraligy - 6. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. L. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička - 49. Kempný (Buchtele). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Axman, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - Dravecký, Marcinko, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski. Trenér: Moták.
Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - D. Kaše, R. Horák, Tomášek - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen. Trenéři: Hořava a Wallson.

Reklama