Hlavní obsah

Třinec - Sparta 3:1Stav série 2:2Oceláři porazili Spartu a opět vyrovnali stav čtvrtfinálové série

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Marinčin 1 : 0
16. Řepík 1 : 1
48. Voženílek 2 : 1
60. Jeřábek 3 : 1
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté zdolali na svém ledě Spartu 3:1 a vyrovnali stav čtvrtfinálové série na 2:2. Obhájce titulu vedl už po 42 sekundách trefou Martina Marinčina. Domácí ale oslabil v 16. minutě Tomáš Marcinko, který byl vyloučen za sekání na pět minut a do konce zápasu. V dlouhé přesilové hře vyrovnal Michal Řepík. Třinci vrátil vedení Daniel Voženílek v čase 47:50 a při risku hostů bez gólmana zpečetil výhru Jakub Jeřábek. Série pokračuje pátým duelem v neděli v Praze od 16:30 hodin.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Buchtele ze Sparty, brankář Sparty Jakub Kovář a Marko Daňo z Třince.

Článek
Fotogalerie

Domácí udeřili hned z první střely; od modré čáry se trefil Marinčin a Třinec poprvé v sérii v průběhu utkání vedl. Sparta odpověděla náporem a v úvodní třetině přestřílela domácí 17:5. Kacetl se zejména vyznamenal, když vykopl betonem puk mířící do branky po odrazu od brusle Marcinka. Ve dvou slibných šancích jej nepřekonal ani Horák.

Pražanům pomohl i zbytečný zákrok Marcinka, který na hranici brankoviště Sparty oplácel a sekl Warga. Přesilovou hru využil už po 16 sekundách Řepík. O delší výhodu připravili hosty faulující Tomášek a Vitouch, Třinec ale nevyužil 42 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Při hře ve čtyřech ještě zahrozil z rychlého protiútoku domácí Kurovský a zbytek trestu Oceláři přečkali bez problémů.

V prostřední části ubylo gólových šancí. Střelecky byli opět aktivnější Pražané (9:6), ale Kacetl vše vyřešil. Domácí kontrovali akcemi Růžičky a Voženílka, který nahradil v elitním útoku Marcinka. Oba vyprášili Kovářovi betony.

Sparta hrála v úvodu třetí třetiny přesilovou hru, největší šanci si ale vytvořili domácí. Voženílek v přečíslení dvou na jednoho vzal zodpovědnost na sebe, vybruslil si před Kováře, ale nepřekonal jej zakončením nad lapačku. Za obranu hostů se dostal i Růžička, jenže s bekhendovým blafákem mezi betony neuspěl. Třinec se však přece jen dočkal: Kaňák nahazoval puk od modré čáry a Voženílek jej tečoval mimo dosah Kováře.

Třetí třetiny patří v dosavadním průběhu série Třinci, v součtu je vyhrává se skóre 5:1, přičemž jediný gól inkasoval při hře bez brankáře. I tentokrát se Sparta dlouho na nic extra nezmohla, až v 54. minutě se ocitl v předbrankovém prostoru Kaše, ale zakončil jen do náruče Kacetla.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Pražané se pak necelé tři minuty před koncem odhodlali ke hře bez gólmana, Tomáškovu nebezpečnou střelu kryl Kacetl a Němečkův pokus prosvištěl těsně mimo. Další naději vzal hostům Jeřábek, který trefil přes celé hřiště prázdnou branku.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Marinčin (Kaňák, Marcinko), 48. D. Voženílek (Kaňák, J. Jeřábek), 60. J. Jeřábek (D. Voženílek) - 16. Horák (Řepík, Sobotka). Rozhodčí: Kika, Stano (SR) - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:3, navíc Marcinko (Třinec) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2
Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Daňo - D. Voženílek, Vrána, Nestrašil - Dravecký, L. Hudáček, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.
Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, Warg, Němeček - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - Řepík, Sobotka, D. Kaše - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Vauhkonen, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Reklama