Hlavní obsah

Liberec - Hr. Králové 1:2 PPStav série 1:2Bílí Tygři vybojovali přídavek, ale v něm rychle udeřil Hradec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Pavlík 0 : 1
59. Jelínek 1 : 1
61. Jergl 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy v Liberci 2:1 v prodloužení a ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy. Domácí Bílí Tygři sice na úvodní branku Radovana Pavlíka z 12. minutě odpověděli 71 sekund před koncem třetí třetiny v přesilové hře umocněné power play díky gólu kapitána Petra Jelínka, ale v čase 60:37 rozhodl Aleš Jergl. V početní výhodě potrestal faul Adama Najmana. Čtvrtý duel se hraje v pátek od 17:00 opět na severu Čech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva T.J. Melancon a brankář Petr Kváča z Liberce a Radovan Pavlík, který dává hradecký gól.

Článek

Čestné buly vhodily opory biatlonové reprezentace Markéta Davidová a Michal Krčmář. Do sestavy Mountfieldu se vrátil kapitán Radek Smoleňák, který se do ní v pondělním druhém zápase nevešel. Při absenci Jana Eberleho se do prvního útoku posunul liberecký odchovanec Marek Zachar.

Východočeši začali aktivně a dělali Bílým Tygrům potíže forčekingem. Do první větší šance se ale dostal až v 7. minutě Lalancette, jehož střelu z otočky kryl Kváča.

Domácí se potom ubránili při vyloučení Filippiho, ale v čase 11:02 už inkasovali. V přečíslení dvou na jednoho přihrál Perret Radovanu Pavlíkovi, který jeho nabídku zužitkoval. Hradec přestřílel domácí v úvodní části 8:1.

Ve druhé třetině nejdříve prověřil libereckého gólmana opět Lalancette. Na druhé straně neměl přesnou mušku z levého kruhu Balinskis a před Machovského se natlačil Nedomlel, ale hradecký gólman odolal. Ve 26. minutě mohl zvýšit náskok hostů Smoleňák, který v brejku neměl rychlost, přesto se po otočce dostal k ohrožení Kváči, jenž situaci zachránil.

Největší šanci měl Liberec v 37. minutě, kdy Birner přečíslení s Filippim vyřešil individuálně, ale Machovský první pokus vyrazil a poradil si i s jeho následnou dorážkou. V závěru druhé části se Bílí Tygři ubránili při Vlachově vyloučení.

Ve 44. minutě po zásahu proti Lvově střele zůstal ležet v brankovišti Kváča, ale ve hře pokračoval. Vzápětí zlikvidoval Klímovu šanci. Hradec se ubránil po vyloučení Radovana Pavlíka a Filipa Pavlíka i 25 sekund ve třech proti pěti.

Hosté se dlouho úspěšně bránili. V 57. minutě sice nabídl Pilař faulem domácím přesilovku, ale hned za devět sekund ji přerušil Kváča, který se ohnal vyrážečkou po Radovanu Pavlíkovi. Za dalších 56 sekund se ale dostali domácí opět do početní výhody a při power play ji využili. Po Flynnově bekhendové střele se z dorážky prosadil Jelínek.

Po 31 sekundách nastavení fauloval Najman v útočném pásmu u mantinelu Janka a přesilovku využil už po šesti sekundách střelou z levého kruhu k protější tyči Jergl.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 59. P. Jelínek (Flynn, Balinskis) - 12. R. Pavlík (Perret), 61. Jergl (Blain, Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 6841. Stav série: 1:2.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan - Flynn, A. Najman, Frolík - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Rychlovský, Bulíř,Ordoš - J. Šír, P. Jelínek, J. Vlach - A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.
Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, P. Marcel - Lev, Cingeľ, Zachar - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, Werek - Smoleňák, Pilař, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: