Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 4:5 PPStav série 0:3Pardubice udolaly po obratu Hanáky v prodloužení a jsou krok od semifinále

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Sedlák 0 : 1
12. Bambula 1 : 1
17. Cienciala 1 : 2
19. Knotek 2 : 2
22. Navrátil 3 : 2
31. Menšík 4 : 2
41. Musil 4 : 3
46. Košťálek 4 : 4
78. Zohorna 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili ve třetím duelu čtvrtfinále na ledě Olomouce 5:4 v prodloužení a v sérii vedou 3:0 na zápasy. Rozhodující gól vstřelil v 78. minutě útočník Tomáš Zohorna a dovršil tak obrat Východočechů, kteří po druhé třetině prohrávali 2:4. Dynamo, jemuž od 21. minuty chyběl do konce utkání vyloučený útočník Lukáš Sedlák, si tak ve středu může zajistit postup do semifinále. Čtvrtý zápas začne na Hané v 17 hodin.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš likviduje akci Tomáše Zohorny z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Střetnutí předcházela minuta ticha za devítiletého olomouckého hokejistu Adama Koutného, který minulý víkend zemřel po autonehodě. Hráči Dynama v úvodu postupně získali herní převahu a v osmé minutě otevřeli skóre. Z přečíslení dvou proti jednomu se prosadil Sedlák. Vyrovnat mohl v přesilovce Orsava, po Káňově pasu však hostující branku přestřelil. Olomouc udeřila až při hře v pěti na obou stranách - Willa nadvakrát překonal Bambula.

Rozehrávku Pardubic pak vystihl Knotek a trefil horní tyčku Willovy branky. V 17. minutě šli znovu do vedení Východočeši, když volné místo mezi rukou a tělem brankáře Lukáše našel Cienciala. Ještě do konce první třetiny ale bylo znovu srovnáno zásluhou pozorného Knotka, který na rozdíl od soupeřů nečekal na přerušení hry kvůli faulu.

Zkraje druhé třetiny dostal hostující Sedlák za zákrok na Orsavu trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku. Dlouhou početní výhodu využil ve 22. minutě Navrátil, jenž po přihrávce Pláška zakončoval osamocený nad padajícího Willa. Dynamo vypadlo z rytmu a Olomouc v polovině zápasu navýšila vedení: Menšíkova střela příklepem se s přispěním pardubické teče zastavila až v síti.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Střelci olomouckých gólů v úvodní třetině (zleva) Jan Knotek a Jan Bambula.

Pátý gól domácích mohl po Musilově přiklepnutí přidat v přesilovce Kusko, zblízka ale nastřelil jen Willův beton. Na druhé straně se před Lukáše natlačil Zohorna, olomoucký brankář však kotouč z výstroje nepustil. Neuspěl ani Cienciala, Lukáš jeho ránu bez přípravy vykopl betonem.

Na začátku třetí části si do šance najel Orsava, Will jeho pokus ke vzdálenější tyči chytil do lapačky. Hosté zanedlouho snížili na rozdíl jediného gólu, když střela Adama Musila propadla Lukášovi za brankovou čáru. Ve 46. minutě Pardubičtí dotáhli i zabývající ztrátu, volný Košťálek si sjel k bráně a zápěstím se nemýlil.

V prodloužení Východočeši zablokovali Nahodilovu střelu zblízka. Lukáš pak zneškodnil pokus Hyky i možnost Davida Musila a Will si poradil se zakončením Bambuly. Pět minut před koncem dvacetiminutové nadstavby se uvolnil Radil, domácí brankář proti němu zakročil lapačkou. O vítězství Pardubic nakonec rozhodl v 78. minutě nenápadnou střelou z rohu útočného pásma Zohorna, Lukášovi dokonale zaclonil ve výhledu Vondráček.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (2:2, 2:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Bambula (Klimek), 19. J. Knotek (Bambula, Ondrušek), 22. Navrátil (Plášek, P. Musil), 31. Menšík (Mareš) - 8. L. Sedlák (Cienciala), 17. Cienciala (Hyka, L. Sedlák), 41. A. Musil (Poulíček, Vála), 46. Košťálek (Cienciala), 78. T. Zohorna. Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:3, navíc L. Sedlák (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 0:3.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček - Orsava, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Bambula - P. Musil, Kusko, Plášek - Anděl, Menšík, Klimek. Trenér: J. Tomajko.
Pardubice: Will - Košťálek, T. Dvořák, Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, Vála - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Paulovič, Poulíček, Říčka - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.

Reklama