Hlavní obsah

FC Turín - Neapol 0:4Fotbalisté Neapole v italské lize zvítězili 4:0 a vedou tabulku o 19 bodů

Fotbalisté Neapole v italské lize zvítězili na hřišti FC Turín hladce 4:0 a vedou tabulku o 19 bodů před Laziem Řím. Dvěma góly se na výhře hostů podílel nigerijský útočník Osimhen, který dal v této sezoně Serie A už 21 branek. Vyrovnal tím počin Kamerunce Samuela Eto'a z ročníku 2010/11. Více gólů žádný africký fotbalista v jedné sezoně italské ligy nenastřílel. Lazio ovládlo římské derby, nad AS vyhrálo 1:0. Inter Milán prohrál doma s Juventusem Turín 0:1.

Foto: Fabio Ferrari, ČTK/AP

Fotbalista SSC Neapol Victor Osimhen slaví gól v utkání italské ligy s FC Turín.

Článek

Nejlepší střelec soutěže Osimhen otevřel v Turíně skóre a ještě před poločasem zvýšil Gruzínec Kvaracchelija. Třetí gól Neapole dokumentoval pohodu svěřenců Luciana Spallettiho. Kvaracchelija odstartoval kombinaci patičkou na Oliveru, který centrem našel na zadní tyči Osimhena, jenž přidal další gól.

Na konečných 4:0 zvýšil po Kvaracchelijově přihrávce Ndombélé. Gruzínský záložník překonal ve své premiérové sezoně v Serii A hranici deseti branek i asistencí, což se v nejlepších pěti evropských ligách naposledy povedlo Brazilci Diegovi v sezoně 2006/07 v dresu Brém.

Turínu stále chybí český obránce David Zima kvůli zraněnému kolenu.

Juventus se na hřišti Interu ujal vedení ve 23. minutě. Na hranici vápna se k míči dostal Kostič a brankář Onana ho špatným postavením vybídl ke střele na zadní tyč. Juventus vyhrál obě utkání s "Nerazzuri" v ligové sezoně s čistým štítem, což se mu podařilo poprvé od sezony 1976/77. "Bianconeri" jsou sedmí a na pohárové příčky ztrácejí sedm bodů.

AS hrál proti Laziu od 32. minuty v deseti, když byl po druhém napomenutí vyloučen Ibaňez. Jediná branka utkání padla v 65. minutě, kdy se po rychlé kombinaci prosadil Zaccagni. Italský záložník se s devíti góly dotáhl na nejlepšího týmového střelce Immobileho. Lazio zvítězilo v obou ligových derby poprvé od sezony 2011/12.

Fiorentina porazila Lecce 1:0 díky vlastnímu gólu Galla z 27. minuty. Antonín Barák odehrál za vítěze 85 minut.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:
Sampdoria - Hellas Verona 3:1 (24. a 35. Gabbiadini, 90.+9 Zanoli - 89. Faraoni)
FC Turín - Neapol 0:4 (9. a 51. Osimhen, 35. Kvaracchelia z pen., 68. Ndombélé)
Fiorentina - Lecce 1:0 (27. vlastní Gallo)
Lazio Řím - AS Řím 1:0 (65. Zaccagni),
Inter Milán - Juventus Turín 0:1. (23. Kostič).

Reklama

Související témata: