Hlavní obsah

Southampton - Tottenham 3:3Penalta v nastavení připravila Tottenham o výhru na hřišti posledního

Fotbalisté Tottenhamu remizovali v anglické lize na hřišti posledního Southamptonu 3:3. Domácím zachránil bod v nastavení z penalty James Ward-Prowse. O výhru v závěru přišla i Chelsea po domácí remíze 2:2 s Evertonem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Fotbalista Tottenhamu Hotspur Harry Kane

Článek

V Southamptonu otevřel skóre v závěru prvního poločasu svou první brankou za hosty Pedro Porro prudkou střelou na přední tyč. Domácím se podařilo odpovědět hned po přestávce, kdy se prosadil Adams. Vedení vrátil Tottenhamu hlavičkou Kane.

V 75. minutě zvýšil Perišič, ale za dvě minuty byl opět rozdíl pouze o gól, když se prosadil Walcott. Smazat náskok se Southamptonu podařilo v nastavení, kdy Ward-Prowse proměnil penaltu za Sarrův faul. Tottenham má na čtvrtém místě dvoubodový náskok na Newcastle, který má dva zápasy k dobru.

Na Stamford Bridge se odehrál bezbrankový poločas a pak šli do vedení domácí po přesné střele Félixe, Everton ale záhy srovnal. Po standardní situaci nasměroval míč do sítě Doucouré a Havertz jeho pokus odkopl až zpoza brankové čáry.

Německý útočník sice o sedm minut později vrátil Chelsea z pokutového kopu, v poslední minutě se ale uvolnil na křídle Simms a odchovanec hostů uzavřel skóre. Everton se posunul na 15. příčku, Chelsea na desátém místě ztrácí na pohárové příčky devět bodů.

Na sestupových příčkách zůstává Bournemouth, který podlehl 0:3 Aston Ville. Leicester po čtyřech ligových prohrách remizoval na hřišti Brentfordu 1:1 a získaný bod jej dělí od sestupového pásma.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Aston Villa - Bournemouth 3:0 (7. Dougles Luiz, 80. Ramsey, 89. Buendía)
Brentford - Leicester 1:1 (32. Jensen - 52. Barnes)
Southampton - Tottenham 3:3 (46. Adams, 77. Walcott, 90.+3 Ward-Prowse z pen. - 45.+1 Porro, 65. Kane, 75. Perišič)
Wolverhampton - Leeds 2:4 (65. Jonny, 73. Cunha - 6. Harrison, 49. Ayling, 62. Kristensen, 90.+7 Rodrigo)
Chelsea - Everton 2:2 (52. Félix, 76. Havertz z pen. - 69. Doucoure, 89. Simms).

Reklama