Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:3 PPPovedená prostřední část Bruslařům nestačila, Tygři rozhodli v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kolmann 1 : 0
17. Filippi 2 : 0
32. Fořt 2 : 1
35. Flynn 3 : 1
38. Šťastný 3 : 2
40. Malát 3 : 3
62. Birner 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Liberečtí hokejisté potřetí za sebou porazili v extralize Mladou Boleslav, po dvou předchozích jasných výhrách však tentokrát rozhodlo až prodloužení. Utkání 44. kola ukončil gólem na 4:3 Michal Birner. Bílí Tygři tak doma zvítězili počtvrté za sebou, hosté naopak prodloužili svoji nelichotivou bilanci venkovních porážek na deset.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Článek

Zápas zahájili lépe domácí hráči. Ve 3. minutě důrazně napadal za Krošeljovou brankou Dlouhý, Vlach puk přihrál před branku a sváteční střelec obránce Kolmann poprvé rozjásal libereckou arénu.

I v dalším průběhu úvodní třetiny byli domácí hokejisté aktivnější. Velkou šanci měl ve 12. minutě Šír, ale puk neusměrnil do odkryté branky. V 17. minutě dostali Liberečtí výhodu při signalizovaném faulu a dlouhý zámek nakonec zúročili. Po ose Faško-Rudáš, Birner se puk dostal na modrou čáru k Filippimu a první liberecký centr mířil přesně.

Bílí Tygři pokračovali ve druhém dějství v tlaku. V 26. minutě měl velkou šanci Melancon, ale na brankovišti neuspěl. Hosté postupně začali přebírat iniciativu a ve 32. minutě snížili, když přesilovku využil Fořt. Domácí odpověděli velmi rychle, již za tři minuty a taktéž při přesilovce. Liberecký kanonýr Flynn sice při střele zlomil hokejku, ale puk skončil v brance.

Pak ale přišly chvíle hostů. Aktivita jim v 38. minutě vynesla snížení z hole Štastného, jehož nenápadná střela si od mantinelu našla cestu až do Kváčovy sítě. Hosté stupňovali tlak, Kváča ještě zasáhl proti Malátovi, ale pouhé tři vteřiny před koncem druhé třetiny se prakticky z nulového úhlu trefila nová mladoboleslavská akvizice Malát.

Na začátku 50. minuty se Krošelj vytáhl proti šanci Filippiho i následné Birnerově dorážce. Závěrečný tlak domácích gól nepřinesl a tak utkání dospělo do prodloužení.

Na jeho začátku pronikl k brance Balinskis, ale Krošelj byl na místě. Vzápětí domácí bek ztratil puk a hosté jeli na Kváču ve dvojici, Jánošík ale ani nadvakrát neuspěl. Poté fauloval Přibyl a domácí hráči početní výhodu využili už za pět vteřin. Tvrdou ranou od modré rozhodl Birner.

44. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Kolmann (J. Vlach), 17. Filippi (Birner, J. Vlach), 35. Flynn (Balinskis, A. Najman), 62. Birner (Balinskis) - 32. Fořt (Přibyl, Šťastný), 38. Šťastný (Fořt), 40. Malát (Přibyl). Rozhodčí: Úlehla, Sýkora - Brejcha, Lhotský. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváci: 6732.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - A. Dlouhý, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Mladá Boleslav: Krošelj - Lintuniemi, Jánošík, Pýcha, R. Jeřábek, Pláněk, Čech, Štich - Lantoši, O. Najman, Söderlund - Šťastný, Bičevskis, J. Stránský - Kelly Klíma, Malát, Přibyl - Dvořáček, Fořt, Lunter. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: