Hlavní obsah

Brno - Třinec 5:1Sedmnáctiletý útočník Komety zničil mistra hattrickem!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Šalé 1 : 0
12. Kundrátek 2 : 0
24. Doudera 2 : 1
35. Šalé 3 : 1
50. Šalé 4 : 1
58. Pospíšil 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili ve 44. kole extraligy Třinec 5:1 a nad obhájcem titulu vyhráli poprvé v sezoně. Na čtvrté výhře Komety v řadě se nejvíce podílel sedmnáctiletý juniorský reprezentant Eduard Šalé, který zaznamenal hattrick. Brno je v tabulce deváté a už jen pět bodů ho dělí od osmé příčky, znamenající lepší pozici pro předkolo play off. Oceláři prohráli šestý ze sedmi posledních duelů, v tabulce zůstávají na čtvrtém místě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Eduard Šalé z Brna a Milan Doudera z Třince.

Článek

Kometa vstoupila do utkání velmi aktivně a už ve 3. minutě vstřelila vedoucí gól. Holland nahodil puk od mantinelu na třineckou branku a lehká teč mladého reprezentanta Šalého přinesla Brnu vedení.

Domácí dobře bránili a nepustili mistrovský tým do vážnější akce. Navíc svoji herní pohodu přetavili ve druhou trefu, když se v přesilovce přesně do šibenice trefil Kundrátek. Třetí gól pak měli na svých hokejkách Holík a Kučeřík, Mazanec ale jejich šance zlikvidoval.

Oceláři po první přestávce zvýšili útočnou iniciativu, více se tlačili do brány, což záhy přineslo efekt. Douderův nahozený puk od modré čáry prošel změtí těl až za Furcha, který přišel po dvou vychytaných nulách po 154 minutách o neprůstřelnost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Zdeněk Okál z Brna, Jakub Jeřábek z Třince a brankář Třince Marek Mazanec.

Brněnským trumfem se i v další vyrovnané části zápasu stala přesilovka. Po Pospíšilově přihrávce se podruhé v utkání prosadil Šalé. V jeho střeleckých šlépějích ale nešli Kollár ani Okál, jinak mohlo být vedení Komety ještě výraznější.

Třinecký cíl pro třetí třetinu byl jasný: dostat domácí pod tlak, zkorigovat výsledek a zdramatizovat duel. Brněnská obrana v čele s Furchem byla pevná, ustála přesilovku i nápor Ocelářů a udeřila z brejku. Zbořil naservíroval Šalému luxusní nabídku a vicemistr světa do 20 let měl cestu k prvnímu hattricku v dospělém hokeji otevřenou.

Na tříbrankový deficit už Slezané nestihli přes všechnu snahu zareagovat, naopak Pospíšil pátým gólem pojistil výhru Brna, načež frustrovaný gólman Mazanec rozštípl svoji hůl o brankovou konstrukci. Oceláři vyšli v souboji s Kometou naprázdno po sedmi duelech, v nichž bodovali.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Šalé (Holland, Kučeřík), 12. Kundrátek (A. Zbořil, Holík), 35. Šalé (K. Pospíšil, Kollár), 50. Šalé (A. Zbořil, Zaťovič), 58. K. Pospíšil (Kollár) - 24. M. Doudera (Marinčin). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Zika, Šimánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. Diváci: 6271.
Brno: D. Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Hrbas, Ščotka - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Zaťovič - J. Ondráček. Trenér: P. Martinec.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Zahradníček, Roth, Čukste - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Hrňa - Buček. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: