Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 5:2Rytíři drží naději, Verva na Jágra a spol. nestačila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Zikmund 1 : 0
30. Michnáč 2 : 0
32. Cibulskis 3 : 0
54. Estephan 3 : 1
57. Indrák 4 : 1
59. Kudrna 4 : 2
60. Plekanec 5 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna porazili ve 44. kole extraligy Litvínov 5:2 a snížili odstup na třinácté České Budějovice i na svého dnešního soupeře na čtyři body. Na čtvrté výhře Rytířů nad Vervou v sezoně se dvěma asistencemi podíleli Ondřej Bláha a Jiří Ticháček.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z branky

Článek

V úvodu zápasu byli aktivnější hosté, rychle ale převzali iniciativu domácí hráči. Brankáře Zajíčka však výrazněji neohrozili. V 8. minutě byl vyloučený Kubík, Bow v kladenské brance však bez výraznějších problémů udržel čisté konto.

Ve 14. minutě si rozhodčí ověřili u videa, že Zajíček dokázal zastavit Cibulskisovu dorážku ještě před brankovou čárou, o dvě minuty později se mu to ale již nepodařilo. Při Sukeľově vyloučení připravil Klepiš gól pro Zikmunda, jenž zakončil do odkryté branky.

V 25. minutě se povedenou akcí prezentoval litvínovský Zdráhal, Bow byl ale připravený. Kanadský gólman poté domácí podržel i při Melkově vyloučení a v polovině utkání se mohl radovat z navýšení vedení Rytířů. Hned při svém prvním střídání se prosadil z pohotové dorážky Michnáč. O 111 sekund později se Kladno prosadilo potřetí, když Zajíčka prostřelil Cibulskis.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Největší hvězda Kladna Jaromír Jágr v zápase proti Litvínovu

Do branky Litvínova se poté místo Zajíčka postavil Tomek a hosté se snažili zápas zdramatizovat. V závěru druhé třetiny nebezpečně vystřelil od modré čáry Zile, Bow ale chytal spolehlivě. Premiérové čisté konto v sezoně však neudržel, v 54. minutě jej v přesilové hře překonal Estephan.

Následně se oba týmy prosadily ještě třikrát, na výhře domácích se ale nic nezměnilo. Hosté sice dokázali odpovědět na Indrákovu čtvrtou branku, když si Kudrna připsal jubilejní dvacátý gól v sezoně, poslední slovo mělo ale při power play Kladno. Plekanec upravil na konečných 5:2 a připsal si jubilejní stý gól v dresu Rytířů.

44. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 16. Zikmund (Klepiš), 30. Michnáč (O. Bláha, Ticháček), 32. Cibulskis (O. Bláha, Kubík), 57. Indrák (Ticháček), 60. Plekanec - 54. Estephan (P. Zdráhal, Jaks), 59. Kudrna. Rozhodčí: Jeřábek, Hradil - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváci: 3952.
Kladno: Bow - Dotchin, Sotnieks, Babka, Slováček, Ticháček, Cibulskis - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, M. Procházka - Zikmund, Filip, M. Beran - O. Bláha, Pytlík, Melka - Michnáč. Trenér: O. Vejvoda ml.
Litvínov: Zajíček (35. M. Tomek) - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel, Wesley - Jícha, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Abdul - Hlava, Gut, P. Straka - Fronk, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice