Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:2Oceláři v derby v Ostravě přetrhli šňůru proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nestrašil 0 : 1
24. Růžička 0 : 2
36. Raskob 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince prolomili sérii nezdarů a po pěti porážkách v řadě si v dohrávce 43. kola spravili chuť vítězstvím 2:1 na ledě Vítkovic. Úřadujícím šampionům ke třem bodům dopomohli útočníci Martin Růžička a Andrej Nestrašil, kteří si shodně připsali gól a asistenci. Ostravané ve čtvrtém domácím utkání po sobě potřetí prohráli.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Lukáš Krenželok z Vítkovic a brankář Třince Marek Mazanec.

Článek

Domácí měli lepší nástup do zápasu, ale dvě zajímavé možnosti Fridricha v rozpětí 20 sekund eliminoval gólman Mazanec. Naopak hosté hned z první přesilovky otevřeli skóre. Krenželokův faul rychle potrestal Nestrašil, jenž dostal na kruhu spoustu volného prostoru a po křížné Růžičkově přihrávce prostřelil Klimeše.

Diváky vzápětí zvedla ze sedadel rvačka Kaluse s Voženílkem a pak i série tří vítkovických přesilovek, ve které si však domácí vyložené příležitosti nevypracovali.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nekompromisní potyčka mezi Danielem Voženílkem (vlevo) z Třince a Markem Kalusem z Vítkovic.

Zkraje druhé části také hosté selhali při dlouhé hře v pěti proti třem, a to i proto, že Marcinkovu ránu bravurně chytil Klimeš. Ale sekundu po vypršení obou trestů Nestrašil napříč pásmem nahrál Růžičkovi a ten z voleje podruhé rozvlnil vítkovickou síť. Byl to jeho dvacátý gól v sezoně.

Vítkovičtí své naděje v další přesilovce přece jen oživili, když v 36. minutě Raskob bombou překonal Mazance a snížil.

Brzy po startu třetí části mohl Lakatoš srovnat, ale Mazanec jeho střelu po ledě za záda nepustil. Ještě blíže byly Vítkovice vyrovnání v 56. minutě, Raskob však rozezvučel jen tyč. Už 137 sekund před koncem se tak domácí rozhodli pro power play, jenže bez úspěchu. Třinec tak i podruhé v sezoně v Ostravě těsně zvítězil.

Dohrávané utkání 43. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Raskob (Roberts Bukarts, Mueller) - 6. Nestrašil (M. Růžička, Daňo), 24. M. Růžička (Nestrašil, Marinčin). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček - J. Ondráček II, Špůr. Vyloučení: 6:7, navíc Kalus - Voženílek oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 8459.
Vítkovice: Klimeš - Raskob, Mikuš, Grman, Koch, L. Kovář, Gewiese, Prčík - Mueller, Lindberg, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Krieger, Kotala - Lednický, Dej, L. Krenželok. Trenér: Holaň.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Zahradníček, Roth, Čukste - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Hrňa. Trenér: Moták.

Reklama