Hlavní obsah

Brno - Liberec 3:0Kometa vyhrála potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kučeřík 1 : 0
52. Strömberg 2 : 0
60. Ďaloga 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili ve 43. kole extraligy nad Libercem 3:0 a zaznamenali tak třetí výhru za sebou, pokaždé přitom bodovali naplno. Všechny góly vstřelila Kometa v přesilových hrách, její brankář Dominik Furch udržel podruhé za sebou a celkově počtvrté v sezoně čisté konto. Bílí Tygři prohráli čtvrtý zápas v arénách soupeřů v řadě.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Liberce Jakub Neužil a Jan Dufek z Brna

Článek

Kometa - psychicky posilněna předchozími výhrami - začala náporem, z něhož se zrodily i šance. Do páté minuty se vměstnaly slibné pokusy Dufka a Horkého, který se o tři minuty později neprosadil v nájezdu na Neužila, jenž dostal v liberecké brance přednost před Kváčou.

Bílí Tygři se před Furcha do většího tlaku dostali až v závěru první třetiny, nicméně změnu skóre si nevynutili. A stejně tak na domácí straně neuspěl zblízka Okál.

V úvodu druhého dějství využívaly oba celky rychlého přechodu středního pásma k nátlakové hře v prostoru před brankami. Blíže ke gólu měli domácí, avšak Holík ani Šalé se neprosadili.

Skóre se změnilo v první přesilovce zápasu. Brňané rychle zakombinovali, v přečíslení se v mezikruží dostal ke střele obránce Kučeřík, který trefil horní roh branky a zaznamenal svůj první gól v sezoně. Hlavní roli v dalším průběhu hráli gólmani. Furch se vytáhl proti Birnerovi, Neužil zase zlikvidoval vyloženou šanci najíždějícího Ščotky.

Brňany povzbudilo ubránění dvojnásobného oslabení v délce 78 sekund na konci druhé třetiny. Hráli maximálně zodpovědně především směrem dozadu a jejich prioritou bylo nepustit Severočechy do gólové koncovky.

Tlak Bílých Tygrů sílil s přibývajícím časem, jenže obrana Brna odolávala. Výrazně si pak domácí pomohli při své druhé přesilovce, kterou za 20 sekund zúročil Strömberg. Tím vzala neproduktivním hostům vítr z plachet. Liberec nejenže nevyužil power play, ale v závěru ještě ve vlastním oslabení inkasoval z hole Ďalogy, pro něhož to byl rovněž první gól v sezoně.

43. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Kučeřík (Kollár, K. Pospíšil), 52. Strömberg (Horký, A. Zbořil), 60. Ďaloga (K. Pospíšil). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Rampír, Axman. Vyloučení 4:3. Využití 3:0. Diváci: 6224.
Brno: D. Furch - L. Forman, Ďaloga, Hrbas, Ščotka, Holland, Kučeřík - Horký, Holík, Okál - K. Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, Vincour - Šalé, A. Zbořil, Dufek. Trenér: P. Martinec.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner, Kolmann - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, P. Jelínek, Ordoš - J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice