Hlavní obsah

Hr. Králové - Kladno 4:2Hradec Králové přetlačil poslední Kladno a bodoval naplno potřetí za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Klíma 1 : 0
39. Procházka 1 : 1
42. Pavlík 2 : 1
46. Kubík 2 : 2
52. Cingel 3 : 2
59. Jergl 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v utkání 43. extraligového kola Kladno 4:2. Východočeši tak bodovali naplno potřetí za sebou a nadále posilují naději na umístění v elitní čtveřici soutěže. V 52. minutě rozhodl za stavu 2:2 útočník Lukáš Cingeľ. Jednu ze tří asistencí v duelu si u jeho gólu připsal francouzský útočník Jordann Perret. Rytíři jsou nadále poslední a na třinácté České Budějovice i dvanáctý Litvínov ztrácí už sedm bodů.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Ethan Werek z Hradce Králové a brankář Kladna Landon Bow.

Článek

Hosté se - podobně jako řada dalších týmů - jen těžko srovnávali s hradeckou rychlostí, domácí zprvu produkovali brankové šance v téměř dvouminutovém intervalu. V koncovce se ale trápili. Jágrův faul na Chalupu nepotrestal z trestného střílení Jergl, Perret v úniku přetáhl kličku, tyčka zazvonila po zakončení nové posily Ethana Wereka. Kanadský útočník dostal prostor v druhé formaci vedle Lalancettea a Radovana Pavlíka.

Mountfield šel celkem zaslouženě do vedení až ve 14. minutě zásluhou Kevina Klímy, který přebruslil Ticháčka a z dorážky dopravil puk bruslí do branky. Kontrola u videa neprokázala úmyslné kopnutí.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jaromír Jágr z Kladna při utkání v Hradci.

Kladno svůj výkon stupňovalo a i když ve druhé třetině vystřelilo jen šestkrát, šlo o zakončení z nebezpečných pozic. Indrák ještě únik neproměnil, ale ve 39. minutě už vyrovnal Procházka, jenž projel zkoprnělou královéhradeckou sestavou a dorazil svůj vlastní pokus.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Henri Kiviaho, Miroslav Indrák z Kladna a Mislav Rosandič z Hradce Králové.

Do minulé patnáctigólové přestřelky na hradeckém ledě měl dnešní vzájemný zápas daleko, třetí část ale přece jen nabídla víc brankových radostí. Po minutě vystihl Klepišovu chybu Radovan Pavlík a sám před Bowem zamířil mezi betony, hosté zanedlouho opět vyrovnali z přesilovky zásluhou Kubíka.

Na využitou početní výhodu z hole Cingeľa už ale odpověď nenašli. Bláhovu teč vytáhl zákrokem večera Kiviaho, jenž neinkasoval ani v zesílené power play hostů. Vítězství favorizovaného týmu Hradce snadno potvrdil po třetí Perretově asistenci Jergl.

43. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - Rytíři Kladno 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 14. Kevin Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingeľ (Perret), 59. Jergl (Perret) - 39. M. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin). Rozhodčí: Úlehla, Stano - Synek (oba SR), J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 5735.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Werek, Lalancette, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - M. Novák, Štohanzl, Chalupa. Trenér: T. Martinec.
Kladno: Bow - Dotchin, Ticháček, Cibulskis, Sotnieks, Babka, Slováček, Veber - Jágr, Plekanec, Kubík - Indrák, Klepiš, Brodecki - Zikmund, Filip, M. Procházka - O. Bláha, Pytlík, Melka. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

Související témata: