Hlavní obsah

Bohemians - Teplice 2:0Střídající Puškáč dvěma góly zařídil Klokanům výhru nad Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Puškáč 1 : 0
74. Puškáč 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians v 17. kole první ligy porazili doma 2:0 Teplice a v neúplné tabulce se posunuli na páté místo. Dvěma góly v 55. a 74. minutě rozhodl střídající útočník David Puškáč. Severočeši podlehli dnešnímu soupeři i podruhé v tomto ročníku a jsou dvanáctí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

17. kolo první fotbalové ligy mezi Bohemians a Teplicemi.

Článek

Pražané v prvním utkání jarní části navázali na poslední domácí zápas se Zlínem (3:2) a před svými fanoušky vyhráli podruhé v sezoně. V roli hostů navíc zdolali na stadionu v Ďolíčku Pardubice. "Skláři" prohráli venku počtvrté v řadě a na hřištích soupeřů jsou se čtyřmi body nadále druhým nejhorším týmem soutěže.

V základní sestavě Bohemians se chystal po takřka 15 letech k ligovému comebacku záložník Morávek, jenž se vrátil před sezonou z německého Augsburgu. Trojnásobný reprezentant ale těsně před začátkem z nominace vypadl, místo něj nastoupil ke 150. startu v nejvyšší soutěži Hála. Soutěžní premiéru za "Klokany" si odbyli hosté z Plzně Čermák s brankářem Jedličkou, na druhé straně se v lize poprvé od začátku představil záložník Čičovský.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva Tomáš Kučera z Teplic, Aleš Čermák z Bohemiansv hlavičkovém souboji.

Kouč Jarošík musel už ve čtvrté minutě stáhnout ze hry zraněného Vondráška. V domácím dresu ze stejného důvodu nedohrál první půli další obránce Křapka. Na hrotu teplického útoku byl znovu nejvýraznější postavou Senegalec Gning, jenž po individuální akci připravil dvě velké šance Urbancovi. Zejména v té první z 19. minuty měl třicetiletý záložník na noze úvodní branku, z malého vápna ale ve vyložené šanci minul.

Nejnebezpečnější střelu na bránu tak měli v prvním poločase domácí. V závěru nastavení vypálil Prekop z hranice vápna, Grigar ale jeho ránu dokázal vytěsnit mimo tři tyče.

Domácí kouč Veselý poslal do druhé půle místo Kovaříka do hry druhého klasického útočníka Puškáče a změna se mu vyplatila. V 55. minutě ještě Drchal trefil ve dvojité šanci nejprve Grigarovu nohu a následně tyč, z následující akce ale kmenový hráč Sparty našel před prázdnou bránou Puškáče a ten pohodlně zakončil.

Pražané ve druhém dějství dominovali. Drchal mohl krátce po úvodním gólu navýšit skóre, Grigar ale opět vytáhl vynikající zákrok. Pojistku tak přidal až čtvrthodinu před koncem znovu Puškáč, jenž hlavou prodloužil do sítě Jánošův centr z pravé strany. Devětadvacetiletý útočník je s pěti ligovými trefami nejlepším střelcem týmu.

Domácí si výsledek bez problémů pohlídali a dnešního soupeře zdolali v lize v Ďolíčku počtvrté v řadě. Severočeši se střelecky neprosadili ani ve druhém vzájemném duelu sezony nejvyšší soutěže.

17. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - FK Teplice 2:0 (0:0)
Branky: 55. a 74. Puškáč. Rozhodčí: Hocek - Vodrážka, Váňa - Kocourek (video). ŽK: Gning, Jarošík (trenér, oba Teplice). Diváci: 3312.
Bohemians: Jedlička - Hůlka, Petrák, Křapka (36. Vondra) - Köstl, Jánoš (84. Jindřišek), Čermák, Kovařík (46. Puškáč) - Prekop (84. Matoušek), Hála (75. Dostál) - Drchal. Trenér: Veselý.
Teplice: Grigar - Vondrášek (4. Chaloupek), Knapík, Hybš - Hyčka (76. Radosta), Kučera (46. Dramé), Mareček, Urbanec - Čičovský (63. Sy) - Gning, Žák (63. Kodad). Trenér: Jarošík.

Reklama