Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 0:4Pardubice deklasovaly Třinec a v tabulce odskočily na devět bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Musil 0 : 1
45. Štětka 0 : 2
53. Hyka 0 : 3
58. Sedlák 0 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Třinečtí hokejisté podlehli v úterním 41. kole extraligy doma Pardubicím 0:4 a počtvrté za sebou nebodovali. Skóre otevřel ve 28. minutě Adam Musil a ve třetí třetině zvýšili Pavol Štetka, Tomáš Hyka a Lukáš Sedlák. Lídr soutěže zvítězil v desátém z posledních 11 utkání a Roman Will udržel čtvrtou nulu v sezoně. Oceláři dali během série proher jen tři branky a navíc se jim zranil v dolní části těla Marko Daňo, nejlepší střelec aktuálního ročníku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Adam Musil překonává třineckého brankáře Marka Mazance.

Článek
Fotogalerie

V úvodní třetině gól nepadl, ale před oběma brankami bylo rušno. Domácí propadli už v úvodním střídání, Cienciala ale nevyzrál na uzdraveného Mazance s bekhendovým blafákem. Na opačné straně Daňo promáchl před odkrytou brankou a po ráně Doudery zvonila za Willem branková konstrukce. Další gólovou šanci hostům nabídl chybou Jeřábek, ale osamocený Hyka neprostřelil Mazance.

Skóre se poprvé měnilo ve 28. minutě. Adam Musil přihrával z pravé strany na levou, ale od těla obránce, který se položil na led, se k němu puk vrátil a pohodlně doklepl puk do sítě. Mazanec reagoval na pohyb přihrávky. Pardubice daly gól Třinci po 115 minutách. O chvíli později měl na hokejce vyrovnání Hudáček, ale místo střely do odkryté branky zbytečně přihrával Chmielewskému.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Pardubický Lukáš Sedlák překonává gólmana Třince Marka Mazance.

Jinak hrozily hlavně Pardubice. V sólovém úniku ale Vondráček nenašel mezírku mezi betony Mazance. Poté se třinecký gólman ještě vytáhl v souboji s Paulovičem, jehož gólovou šanci ukryl v lapačce.

Pardubice se dočkaly ve 45. minutě. Štetka zachytil v útočném pásmu rozehrávku, vybruslil si mezi kruhy a zvýšil milimetrovou střelou o tyčku. Třinec se tlačil dopředu, ale šance narůstaly na hostující straně. Radil ještě v úniku neuspěl, ale špatnou rozehrávku Jeřábka potrestal zblízka Hyka. Domácí v závěru promarnili dvě přesilové hry a Sedlák v 58. minutě po hrubce Marinčina proměnil sólo kličkou se zakončením mezi betony.

HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávka: 28. A. Musil, 45. Štetka, 53. Hyka (L. Sedlák), 58. L. Sedlák. Rozhodčí: Hribik, Obadal - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4322.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Havránek, Roth, Čukste - M. Růžička, D. Voženílek, Svačina - L. Hudáček, Nestrašil, Daňo - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Hrňa. Trenér: Moták.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Bučko, T. Dvořák, Hrádek, J. Kolář - Hyka, L. Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, Štetka - T. Zeman, Poulíček, Paulovič - Vondráček, A. Musil, Mandát. Trenér: R. Rulík.

Reklama