Hlavní obsah

Liverpool - Chelsea 0:0Liverpool v 1000. zápase Kloppa remizoval s Chelsea, West Ham porazil Everton

Aktualizováno

Fotbalisté Liverpoolu ve 21. kole anglické ligy remizovali s Chelsea 0:0. Trenér domácích Reds Jürgen Klopp odkoučoval 1000. soutěžní zápas v kariéře. Liverpool si v neúplné tabulce polepšil na osmé místo, londýnský tým zůstal desátý. West Ham v záchranářském souboji porazil Everton 2:0 a opustil sestupové pásmo. Za vítěze odehrál celé utkání obránce Vladimír Coufal, jeho spoluhráč záložník Tomáš Souček naskočil z lavičky v 72. minutě. Newcastle hrál bez branek na stadionu Crystal Palace a posunul se na třetí příčku.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp během utkání.

Článek

Oba celky na stadionu Anfield ukázaly, že se momentálně trápí, a promrzlým fanouškům příliš atraktivní podívanou nenabídly. Gól hostujícího Havertze byl odvolán kvůli ofsajdu, Badiashile zase hlavou nepřekonal liverpoolského brankáře Alissona a jeho protějšek Arrizabalaga vychytal Gakpa. Při debutu za Chelsea se neprosadil ani střídající křídelník Mudryk, i když posila ze Šachtaru Doněck hru oživila.

"Před zápasem jsem dostal hodně zpráv a ne všechny byly pěkné. Myslím, že (bývalý dlouholetý trenér Arsenalu) Arséne Wenger prohrál svůj 1000. zápas 0:6, takže jsem opravdu rád, že se to nestalo i mně," citoval Kloppa klubový web.

"Líbily se mi začátky obou poločasů, ale dobré pasáže musíme mít delší. Dobře jsme bránili, ale lacino odevzdávali míče. V naši situaci je třeba jít krůček po krůčku a dneska jsme jeden malý udělali," přidal pětapadesátiletý německý kouč.

Foto: Steve Luciano, ČTK/AP

Střelec obou gólů West Hamu Jarrod Bowen (vpravo) oslavuje svoji úvodní trefu v utkání proti Evertonu se spoluhráčem Nayefem Aguerdem.

West Ham k prvnímu ligovému vítězství od konce října v Londýně nasměroval dvěma góly Bowen, jenž skóroval ve 34. a 41. minutě. Fotbalisté předposledního Evertonu prohráli šesté z posledních sedmi kol a dostali pod ještě větší tlak svého trenéra Lamparda.

Newcastle protáhl sérii bez ligové porážky na 15 utkání, což je nejdelší šňůra v klubové historii. "Straky" potvrdily, že mají nejlepší obranu soutěže a pošesté po sobě neinkasovaly, ve třech případech ale dosáhly výsledku 0:0.

Southampton doma podlehl Aston Ville 0:1 a zůstal poslední. Duel byl krátce před pauzou přerušen, protože nad stadionem St Mary's létal dron. Rozhodčí po konzultací s oběma kapitány poslal hráče na chvíli do šatny. O triumfu hostů rozhodl v 77. minutě Watkins.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:
Liverpool - Chelsea 0:0
Bournemouth - Nottingham 1:1 (28. Anthony - 83. Surridge)
Leicester - Brighton 2:2 (38. Albrighton, 63. Barnes - 27. Mitoma, 88. Ferguson)
Southampton - Aston Villa 0:1 (77. Watkins)
West Ham United - Everton 2:0 (34. a 41. Bowen)
Crystal Palace - Newcastle 0:0

Reklama