Hlavní obsah

USA - Kanada 2:6Češi vyzvou ve finále Kanadu, Američané obhájce nezastavili

Čeští hokejisté se ve finále juniorského mistrovství světa v Halifaxu utkají s domácí Kanadou, která ve druhém semifinále porazila v noci na čtvrtek USA 6:2. Američany čeká již dnes od 20:30 SEČ utkání o bronz se Švédskem, závěrečné utkání turnaje je na programu v pátek v 0:30 SEČ.

Foto: Darren Calabrese/The Canadian Press via AP, ČTK/AP

Puk v americké brance, kanadští hokejisté Logan Stankoven (vlevo) a Connor Bedard slaví.

Článek

Američané začali reprízu finále z roku 2021 ve velkém stylu. Již po 89 sekundách otevřel skóre Logan Cooley a v polovině první třetiny zvyšoval na 2:0 z pohledu USA Kenny Connors. Pak už se ale prosazovali jen Kanaďané, ještě v první části snížil nejproduktivnější hráč turnaje Connor Bedard a ve druhé třetině domácí domácí utkání opanovali.

Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se pod výhru Kanady podepsal útočník Joshua Roy. Američané byli sice střelecky aktivnější, gólman Thomas Milic ale zlikvidoval 43 z 45 střel soupeře.

Kanada se tak udržela ve hře o obhajobu titulu ze srpna loňského roku, kdy ve finále v Edmontonu porazila Finsko. S Českem se už na turnaji utkala, na úvod základní skupiny se z překvapivého vítězství 5:2 radovali svěřenci trenéra Radima Rulíka.

MS hokejistů do 20 let v Halifaxu - semifinále
Kanada - USA 6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Bedard (Del Mastro, Roy), 21. Stankoven (Roy, Clarke), 26. Fantilli (Dean, Zellweger), 33. Roy (Stankoven, Bedard), 50. Clarke (Fantilli, Beck), 57. Roy - 2. Cooley (Ufko, Snuggerud), 11. Connors (Stramel, Brindley) . Rozhodčí: Tscherrig (Švýc.), Salonen - Hautamäki (oba Fin.), Laguzov (Něm.). Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10.636.

Reklama

Související témata: