Hlavní obsah

Sparta - Liberec 3:1Léčba Hořavou funguje, Pražané si poradili i s Tygry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Němeček 1 : 0
35. Řepík 2 : 0
39. Ivan 2 : 1
58. Tomášek 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty porazili v utkání 22. extraligového kola Liberec 3:1. Pražané vyhráli od nástupu kouče Miloslava Hořavy, jenž měl poprvé vedle sebe v roli rovnocenného kolegy Švéda Hanse Wallsona, i druhý zápas. Vítězný gól dal ve 35. minutě útočník Michal Řepík, jenž zvyšoval v početní výhodě na 2:0. Bílí Tygři nebodovali potřetí za poslední čtyři vystoupení.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec druhého gólu Sparty Michal Řepík (uprostřed) se raduje se spoluhráči Michalem Kempným (vlevo) a Davidem Tomáškem.

Článek

Vyrovnaná první třetina příliš vzruchu nenabídla. Pražané byli střelecky aktivnější, ale cestu do velkých gólových šancí hledali marně. Ve čtvrté minutě zkoušel štěstí Tomášek, ale branku střeženou bývalým sparťanem Neužilem těsně minul.

Na druhé straně prošel Kovářovi mezi betony Frolíkův pokus, ale kotouč zazvonil pouze na tyčku. Neužil pohotově zachránil proti Moravčíkovi. Liberečtí hráli i dvě přesilovky, bezbrankovým stavem však nepohnuli.

Dění ve druhém dějství rozproudil úvodní gól, který zařídil přesnou ranou od modré čáry reprezentační obránce Němeček. O chvilku později vyslal další zajímavý pokus z křídla Frolík, Kovár byl však pozorný. S vedoucím zásahem v zádech však měla postupně čím dál více navrch Sparta.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenéři Sparty Hans Wallson (vlevo) a Miloslav Hořava.

Ve 34. minutě fauloval Filippi, domácí měli k dispozici první početní výhodu v utkání a také ji využili. Po závaru před Neužilovým brankovištěm po Kempného ráně se k odraženému puku dostal kapitán Řepík a bekhendem zvýšil na 2:0. Se snížením Ivana ve 39. minutě však přišla zápletka a nechybělo mnoho, aby Flynn stihl ještě do přestávky vyrovnat. V dobré pozici však minul kotouč.

V úvodu třetí části mohl vrátit domácím dvoubrankový náskok Tomášek, jeho dobře mířenou ránu ze středu útočného pásma však Neužil vytěsnil. Na druhé straně zachránil Kovář před dotírajícím Bulířem, jenž dokázal zblízka usměrnit Frolíkovu nahrávku. Ve 48. minutě připravil Kovář o radost z vyrovnání také Ivana.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Sparta hostila na svém ledě hokejisty Liberce

Tři minuty před vypršením základní doby ztratil kotouč v nahrnutém sněhu u střídaček Nedomlel, vybojoval ho Erik Thorell, po sprintu za libereckou branku našel Tomáška, který propasíroval se štěstím puk za Neužilova a zvýšil na 3:1.

Jen o necelou půlminutu později přesměroval ze vzduchu Birner kotouč za Kovářova záda, ale gól naděje pro hosty nepřišel - po dlouhém zkoumání situace na videu sudí vyhodnotili, že liberecký útočník měl hůl až příliš vysoko. Sparta pak závěr v poklidu zvládla.

22. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Němeček (M. Jandus, Sobotka), 35. Řepík (Kempný, Tomášek), 58. Tomášek - 39. Ivan (Ordoš). Rozhodčí: Sýkora, Hejduk - J Svoboda, Hnát. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 9279.
Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Liberec: Neužil - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Ivan, J. Dvořák, Derner, Kolmann - Frolík, Bulíř, A. Najman - Ordoš, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Šír, Flynn - Rychlovský, P. Jelínek, Dlouhý. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: