Hlavní obsah

Maroko - Chorvatsko 0:0SESTŘIH: Vicemistři světa z Chorvatska vstoupili do šampionátu remízou

Chorvatští fotbalisté vykročili k obhajobě stříbrných medailí jen bezbrankovou remízou s Marokem. Souboj ve skupině F v Chúru potvrdil, že se většina úvodních zápasů hraje oboustranně opatrně s cílem hlavně neinkasovat gól. V devátém utkání na turnaji se tak už potřetí diváci branky nedočkali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Maroko - ChorvatskoVideo: Česká televize

 
Článek

Tým z Balkánu od nepovedeného vystoupení na loňském evropském šampionátu prohrál jen jeden ze šestnácti zápasů a vybojoval si postup do finále Ligy národů. Úlohu velkého favorita dnes ale nesplnil. V neděli bude mít šanci na reparát proti Kanadě, Maročané budou hrát s Belgií.

Na trávník druhého největšího stadionu v Kataru vyběhlo v chorvatském dresu šest hráčů ze stříbrného týmu z minulého šampionátu v čele s kapitánem Modričem. Sedmatřicetiletý držitel Zlatého míče z roku 2018 od začátku hledal přihrávkami cestu do šestnáctky, ale spoluhráči na hrotu mu moc nerozuměli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střela Hakimiho cestu do chorvatské sítě nenašlaVideo: Česká televize

Perišič, který dal při dvou předchozích startech na mistrovství světa celkem pět branek, v 17. minutě vypálil z dálky, ale mířil nad břevno. To byla jediná střela na obou stranách za prvních 45 minut, v nichž dominovaly obrany. Až v nastavení prvního poločasu se po Sosově prostrčení Vlašič ocitl až před marockým brankářem, Bunú však svůj tým podržel.

I Maročané se podobně jako všechny týmy z arabského světa mohli těšit z velké podpory publika a hned po přestávce diváky málem rozjásala hlavička Mazrávího, ale brankář Livakovič byl proti. Vytáhl se i při střele Hakimího z dálky. Na druhé straně se Modrič pokusil zakroutit rohový kop přímo do branky.

Chorvati měli s přibývajícím časem stále víc navrch v držení míče, ale jejich zdlouhavé rozehrávání k úspěchu nevedlo. Soupeře nedokázali ničím překvapit a ani šestiminutové nastavení změnu skóre nepřineslo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Marocký gólman vytáhl pohotový zákrok při šanci Nikoly VlašičeVideo: Česká televize

Maroko na mistrovství světa naposledy vyhrálo v roce 1998 nad Skotskem, ale před čtyřmi lety přišlo o vítězství nad Španělskem až v poslední minutě. Teď podobně jako v úterý další tým ze severu Afriky Tunisko vybojovalo proti zástupci Evropy překvapivě bod.

Mistrovství světa ve fotbale v Kataru - skupina F (Chúr):
Maroko - Chorvatsko 0:0
Rozhodčí: Rapallini - Belatti, Bonfá (všichni Arg.) - Bascuňán (video, Chile). ŽK: Amrabat (Mar.) Diváci: 59 407.
Maroko: Bunú - Hakimí, Adžuird, Saís, Mazráví (60. Attíat-Allá) - Únahí (82. Sabirí), Amrabat - Zijach, Amallá, Búfál (65. Azzalzúlí) - Nasjrí (81. Hamdallá). Trenér: Radžradžuí.
Chorvatsko: Livakovič - Juranovič, Lovren, Gvardiol, Sosa - Brozovič - Modrič, Kovačič (79. Majer) - Vlašič (46. Pašalič), Kramarič (71. Livaja), Perišič (90. Oršič). Trenér: Dalič.

Reklama