Hlavní obsah

Argentina - Saúdská Arábie 1:2SESTŘIH: Velká senzace na MS! Argentina prohrála s outsiderem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Messi (penalta) 1 : 0
48. Davsárí 1 : 1
53. Šahrí 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalové mistrovství světa v Kataru má za sebou první obrovskou senzaci. Argentina, která byla pasována na jednoho z největších favoritů na titul, senzačně prohrála se Saúdskou Arábií 1:2. Za Jihoameričany skóroval jen legendární Lionel Messi, když s poměrně přísně nařízené penalty otevřel skóre zápasu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Argentina - Saúdská ArábieVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Výběr Saúdské Arábie se stal prvním týmem od července 2019, který dokázal vítěze posledního mistrovství Jižní Ameriky porazit. Argentinská série bez prohry skončila po 36 zápasech. Jediné utkání Jihoameričanům chybělo k vyrovnání italského rekordu v neporazitelnosti z let 2018 až 2021.

Pravděpodobně poslední mistrovství světa nezačalo pro Messiho nejlépe, napravit to argentinský výběr může v sobotu v zápase s Mexikem opět na stadionu v Lusailu. Saúdská Arábie se ve stejný den utká v Rajjánu s Polskem.

Bývalý reprezentační kouč Karel Jarolím vypráví o zkušenosti s angažmá v arabském světě. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Messi byl přitom nejvýraznější postavou prvního poločasu a už ve druhé minutě mohl otevřít skóre, jeho střelu ale Uvaís vyrazil na roh. V osmé minutě zasáhl do hry videorozhodčí, který odhalil nedovolený zákrok v pokutovém území. Pokutový kop Messi bezpečně proměnil. Argentinský útočník se prosadil již na čtvrtém mistrovství světa a dokázal to jako pátý hráč v historii. Doplnil čtveřici Pelé, Uwe Seeler, Miroslav Klose a Cristiano Ronaldo.

Argentinci během úvodního dějství dostali míč mezi tři tyče ještě třikrát, dva góly Lautara Martíneze ani další trefa Messiho ale nebyly uznány, protože všem akcím předcházelo ofsajdové postavení.

A hned po změně stran outsider připravil Messiho týmu šok. Tři minuty po přestávce se prosadil Šahrí, který ustál souboj s Romerem a střelou na zadní tyč překonal Emiliana Martíneze. A vzápětí saúdskoarabský tým dokonal obrat. Abadův pokus nejprve odhlavičkoval Romero, odražený míč ale získal Davsárí, který se šikovně uvolnil mezi přesilou obránců a krásnou technickou střelou z hranice vápna trefil horní roh branky.

Argentinskému výběru se do konce zápasu již nepodařilo prosadit. Kompaktně hrající obrana soupeře společně s výborně chytajícím Uvaísem uhlídala všechny hvězdy jihoamerického týmu i během čtrnáctiminutového nastavení.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina C (Lusail):
Argentina - Saúdská Arábie 1:2 (1:0)
Branky: 10. Messi z pen. - 48. Šahrí, 53. Davsárí. Rozhodčí: Vinčič - Klančnik, Kovačič (všichni Slovin.) - Van Boekel (video, Niz.). ŽK: Malkí, Buláihi, Davsárí, Abdal Hamíd, Abad, Uvaís (všichni Saúd. Ar.). Diváci: 88.012.
Argentina: E. Martínez - Molina, Romero (59. Lisandro Martínez), Otamendi, Tagliafico (71. Acuňa) - De Paul, Paredes (59. Fernández) - Di María, Messi, Papu Gómez (59. Álvarez) - Lautaro Martínez. Trenér: Scaloni.
Saúdská Arábie: Uvaís - Abdal Hamíd, Tambaktí, Buláihi, Šahrání (90.+9 Braík) - Šahrí (78. Ghanám), Kanú, Malkí, Davsárí - Faradž (45.+4 Abad, 88. Amrí) - Buraikán (89. Asirí). Trenér: Renard.
Pohroma sázkařů, 99,8 % chybných náběrů
Saúdská Arábie senzačně porazila Argentinu, což zaskočilo drtivou většinu tipujících. „Na výhru Argentiny u nás šlo 99,8 % náběrů, což bylo zatím nejvyšší procento sázek na výhru favorita z odehraných zápasů. Zápas Anglie - Írán byl podobný, ale s výhrou favorita. Kurz na výhru Saúdské Arábie 33:1. Celkem jsme na výhru Argentiny v předzápasových sázkách přijali tipy za více než 20 milionů korun (na Slovensku přes 300 tisíc eur). Asi půjde o jedno z největších překvapení MS a pohromu pro sázkaře. Zatímco v pondělí se jim extrémně dařilo při zápasech Anglie a Nizozemska,“ hlásí Michal Peterka za Tipsport.
Jen pro srovnání: Saúdská Arábie měla před startem MS kurz 900:1 na titul mistra světa - Argentina ještě včera druhý největší favorit v kurzu 6:1.
Největší sólo sázka 200 tisíc korun v kurzu 1,16:1. Vše se zdálo být jasné, o výhře Argentiny nikdo nepochyboval a řada sázkařů se nezdráhala vsadit i za větší peníze. Na Slovensku nej- sázka za 4952 eur na Argentinu.
Naopak někteří sázkaři si svůj tiket mohou nechat zarámovat. „Nejodvážnější evidujeme tip za 40 korun na Saúdskou Arábii, kdy se kurz v live sázkách v průběhu zápasu dostal i na hodnotu 300:1 - výhra 12 tisíc korun. Ještě vyšší výhru si v live sázkách připsal sázkař za tip 200 korun v kurzu 130:1 a bral výhru 26 tisíc korun. Na Slovensku dokonce sázka za nějakých 15 eur za 130:1 na výhru Saúdů,“ bilancuje Peterka.

Reklama