Hlavní obsah

USA - Wales 1:1SESTŘIH: Na trefu prezidentova syna odpověděl penaltou hvězdný Bale

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Weah 1 : 0
82. Bale (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Walesu zahájili mistrovství světa v Kataru remízou 1:1 se Spojenými státy. Utkání skupiny B v Rajjánu gólově otevřel ve 36. minutě Američan Timothy Weah. "Drakům", kteří na světovém šampionátu startují po 64 letech, zachránil bod v 82. minutě kapitán Gareth Bale proměněnou penaltou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS USA - WalesVideo: Česká televize

 
Článek
Fotogalerie

Hráči USA ve druhém kole "béčka" v pátek narazí v Chúru na Anglii, která v odpoledním zápase deklasovala 6:2 Írán. Ten ve stejný den v Rajjánu nastoupí proti Walesu.

V deváté minutě si Velšané málem dali vlastní gól, když Rodonovu hlavičku vyrazil Hennessey. Brankáře Nottinghamu vzápětí zachránila tyčka po Sargentově pohotové hlavičce.

Američané získali velkou převahu a ve 36. minutě otevřeli skóre. Po rychlé akci Pulisic přihrávkou za obranu našel rozběhnutého Weaha, který zakončil přízemní střelou. Dvaadvacetiletý útočník Lille a syn bývalého slavného útočníka a současného prezidenta Libérie George Weaha skóroval při svém debutu na MS.

Velšané vstoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji a soupeře místy hodně zatlačili. Po hodině hry brankář Turner vytáhl hlavičku Bena Daviese, jeho střídající spoluhráč Moore pak hlavou minul břevno.

Když už se zdálo, že Američané vyrovnali hru, tak Zimmerman v šestnáctce zezadu fauloval Balea a křídelník Los Angeles FC v 82. minutě vyrovnal z pokutového kopu. Také třiatřicetiletý Bale se trefil při své premiéře na světovém šampionátu, historicky nejlepší velšský střelec si polepšil na 41 reprezentačních branek.

Obrat mohl dokonat Johnson, ale střelou z úhlu Turnera nepřekvapil. Další větší šance nepřišla ani v devítiminutovém nastavení. "Draci" protáhli sérii bez vítězství na šest zápasů, Američané nevyhráli počtvrté za sebou.

Mistrovství světa ve fotbale - skupina B (Rajján):
USA - Wales 1:1 (1:0)
Branky: 36. Weah - 82. Bale z pen. Rozhodčí: Džasím - T. Marrí, Makali - A. Marrí (video, všichni Katar). ŽK: Dest, McKennie, Ream, Acosta - Bale, Mepham. Diváci: 43.418.
USA: Turner - Dest (74. Yedlin), Ream, Zimmerman, Robinson - McKennie (66. Aaronson), Adams, Musah (74. Acosta) - Pulisic, Weah (88. Morris), Sargent (74. Wright). Trenér: Berhalter.
Wales: Hennessey - Mepham, Rodon, B. Davies - Roberts, Ampadu (90.+6 Morrell), Ramsey, N. Williams (79. Johnson) - Wilson (90.+3 Thomas), Bale, James (46. Moore). Trenér: Page.
1.Anglie11006:23
2.USA10101:11
Wales10101:11
4.Írán10012:60

Reklama