Hlavní obsah

Třinec - Sparta 2:1Trápící se Sparta nebodovala ani pošesté v řadě, Třinec má další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Buček 1 : 0
18. Růžička 2 : 0
54. Forman 2 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty Praha nebodovali ani pošesté v řadě. Pražané v předehrávce 37. extraligového kola nestačili na mistra loňské sezony Třince, kterému podlehli 1:2. Oceláři o svém vítězství rozhodli už v první třetině, kdy se prosadili Samuel Buček a Martin Růžička. Pražané zásluhou Miroslava Formana snížili šest minut před koncem, k vyrovnání jim nepomohla ani hra bez brankáře.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Spartu oslabil už po 24 sekundách Sobotka, ale síly se brzy vyrovnaly a při hře ve čtyřech trefil hostující Jandus po průniku z levé strany tyčku. Pražané byli v úvodu i nadále nebezpečnější. Po přečíslení tři na jednoho se ocitl Polášek sám před Mazancem, ale neuspěl. Z dorážek se neprosadili ani Horák s Vitouchem.

Třinec zahrozil poprvé v 15. minutě, Hrehorčák ale v úniku nepřelstil Kováře. Následné vhazování ale vyhrál Dravecký na hůl Bučka, který švihem z pravého kruhu otevřel skóre. Druhý gól přidal z opačné strany Růžička v přesilové hře, střelou do odkryté branky zakončil učebnicovou souhru s Daněm a Nestrašilem. Obhájce titulu měl do 32. minuty navrch a vypracoval si i gólové šance, které zahodili Daňo a Marcinko.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Marek Mazanec z Třince, Erik Thorell ze Sparty, Karlis Čukste z Třince a Libor Hudáček z Třince.

Sparta poté převzala iniciativu a mohla snížit po chybách soupeře. Po zaváhání Marinčina se dostal do úniku Erik Thorell, ale Mazance neprostřelil. Třinecký brankář následně při rozehrávce "namazal" k modré čáře Formanovi, který rychle vypálil, ale Mazanec se stihl vrátit. V závěru druhé třetiny uzamkli hosté soupeře v pásmu a tlak vyvrcholil šancí Sobotky, který zblízka přestřelil.

Sparta se nevzdávala a kontaktní gól mohl dát už ve 47. minutě Řepík, ale před odkrytou brankou mu utekl kotouč. Branky se ale přeci jen dočkala, Forman se prosadil tvrdou ranou zpoza levého kruhu a dal hostům naději. Mazanec inkasoval po 137 minutách. Vzápětí chytil šanci při hře ve čtyřech Eriku Thorellovi. Domácí i přes snahu Pražanů ve zbytku zápasu odolali.

Předehrávka 37. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Buček (Dravecký), 18. M. Růžička (Daňo, Nestrašil) - 54. M. Forman (M. Jandus, D. Simon). Rozhodčí: Hejduk, Šír - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4305.
Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Marian Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček - Hrňa. Trenér: Moták.
Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Mikliš, Krejčík, M. Jandus, Němeček - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - D. Simon, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Ton a Hlinka.

Reklama

Související témata: