Hlavní obsah

Hr. Králové - Slovácko 1:2Slovácko otočilo zápas, k výhře ho posunula penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Ryneš 1 : 0
52. Havlík 1 : 1
69. Mihálik (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Hradce Králové zakončili ligový podzim porážkou. V nedělním utkání 16. kola Fortuna ligy prohráli se Slováckem 1:2, i když v poločase vedli po zásahu Ryneše. Hosty k vítězství posunula Mihálikem proměněná penalta. Hradec po třetí porážce za sebou klesl na páté místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Domácí trenér Miroslav Koubek musel poskládat sestavu bez dvou vykartovaných opor - kapitána a záložníka Rady a útočník Vašulína. Jeho protějšek Martin Svědík udělal po středečním debaklu 0:4 na Letné tři změny v sestavě, z níž vypadli záložníci Daníček, Holzer a Ljovin. Jejich místa zaujali Šimko, Trávník a Šašinka, jehož hlavička v 10. minutě byla první šancí zápasu, a jen těsně minula branku.

Vzápětí královéhradeckého brankáře Reichla vyzkoušel Petržela. Čerstvý ligový rekordman ale brzy trávník opustil. Během úvodní čtvrthodiny inkasoval dva tvrdé zásahy do hlavy, ten druhý míčem z bezprostřední blízkosti od spoluhráče Tomiče, a zjevně otřesený už v 23. minutě odstoupil. Jeho náhradník Kohút však vydržel na hřišti jen 17 minut, než musel také s poraněním hlavy do šatny.

To už domácí vedli 1:0. Ryneš si ve 27. minutě na hranici šestnáctky míč zkušeně zasekl a střelou přesně k tyči nedal brankáři Nguyenovi šanci. Pro záložníka, který je na východě Čech na hostování ze Sparty, to byl premiérový gól v nejvyšší soutěži při 11. utkání.

První poločas se kvůli ošetřování protáhl o osm minut. Na tvrdé souboje s domácími zadáky doplatil i Trávník, jenž kvůli problémům se zády už do druhého dějství nenastoupil. Hosté tak během první poloviny zápasu přišli hned o tři hráče, přesto se jim podařil obrat.

Domácí totiž sice stupňovali tlak, ale zapomněli bránit. V 52. minutě při ojedinělé útočné akci předložil Mihálik ideálně míč Havlíkovi a ten se poprvé v sezoně zapsal mezi ligové střelce. O 17 minut později Čihák poslal v šestnáctce k zemi Vechetu a Mihálik dal z pokutového kopu svůj třetí gól v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Hosty ve druhém poločase několikrát podržel brankář Nguyen, hlavně při střelách Ryneše a Gabriela. Po druhé inkasované brance však už svěřenci trenéra Koubka vyloženou šanci neměli. Nezměnil to ani Dvořák, který nastoupil v závěru ke svému 250. ligovému utkání.

Královéhradečtí fotbalisté po zápasech s Plzní a Pardubicemi vyšli potřetí v sezoně doma naprázdno. Slovácko naposledy porazili v roce 2017. Po svém návratu do nejvyšší soutěže s ním v pěti ligových zápasech získali jediný bod za loňskou remízu 2:2.

16. kolo první fotbalové ligy (hráno v Mladé Boleslavi):
FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)
Branky: 27. Ryneš - 52. Havlík, 69. Mihálik z pen. Rozhodčí: Petřík - Hrabovský, Machač - Szikszay (video). ŽK: Smrž - Mihálik, Kalabiška, Vecheta, Tomič.
Hradec: Reichl - Klíma, Čihák, Čech - Gabriel, Kučera (81. Dvořák), Smrž, Harazim (74. Novotný) - Kubala, Ryneš - Matěj Koubek (81. Rybička). Trenér: Miroslav Koubek.
Slovácko: Nguyen - Hofmann, Šimko, Kadlec - Tomič, Trávník (46. Daníček), Havlík, Kalabiška - Petržela (23. Kohút, 40. Vecheta), Mihálik (90. Reinberk) - Šašinka (90. Břečka). Trenér: Svědík.

Reklama