Hlavní obsah

AC Milán - Spezia 2:1Neapol vyhrála v Bergamu a upevnila si vedení v Serii A

Aktualizováno

Fotbalisté Neapole v 13. kole italské ligy vyhráli 2:1 v Bergamu a upevnili si vedení v tabulce. Serii A vedou o šest bodů před AC Milán, které po výhře 2:1 nad Speziou sesadilo Atalantu z druhého místa.

Foto: Spada, ČTK/AP

Neapolský fotbalista Elif Elmas po trefě proti Bergamu.

Článek

Bergamo sice poslal do vedení Lookman, ale hosté ještě v prvním poločase skóre otočili. Ve 22. minutě srovnal šestým zásahem v posledních čtyřech zápasech Osimhen a druhou branku přidal v 35. minutě Elmans.

Neapol vyhrála jedenácté ligové utkání v sezoně a v Serii A jako jediná ještě neprohrála. Bergamo navíc po druhé domácí porážce za sebou přišlo o druhé místo a na vedoucí celek ztrácí osm bodů.

Na druhém místě Atalantu nahradilo AC Milán, o jehož výhře rozhodl v 89. minutě Giroud. Za svlečení dresu poté sice dostal červenou kartu, ale Spezia krátkou početní výhodu nevyužila.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Fotbalisté AC Milán se radují v duelu se Spezií

O úvodní gól se postaral Hernandez, ze hosty po přestávce srovnal Daniel Maldini. Mladší syn bývalého kapitána Rossoneri Paola Mladiniho ve Spezii hostuje právě z AC Milán, mezi jehož legendy patří i jeho dědeček Cesare.

Na první výhru jako poslední v Serii A stále čeká Cremona. Lombardský celek remizoval 2:2 na hřišti Salernitany, když alespoň bod hostům zajistil Ciofani dorážkou z opakované penalty minutu před koncem.

Italská fotbalová liga - 13. kolo:
Empoli - Sassuolo 1:0 (64. Baldanzi)
Salernitana - Cremona 2:2 (3. Piatek, 38. Coulibaly - 12. Okereke, 89. Ciofani)
Bergamo - Neapol 1:2 (19. Lookman - 22. Osimhen, 35. Elmas)
AC Milán - Spezia 2:1 (21. Hernandez, 89. Giroud - 59. Maldini).

Reklama

Související témata: