Hlavní obsah

Manchester City - Fulham 2:1Fotbalisté City i v oslabení porazili Fulham, v nastavení rozhodl Haaland

Fotbalisté Manchesteru City i v oslabení porazili 2:1 Fulham a minimálně do neděle se posunuli na první místo anglické ligy. O výhře obhájců titulu rozhodl z penalty v páté minutě nastavení Erling Haaland.

Foto: Lee Smith, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City Rodri an Erling Braut Haaland (vpravo) oslavují gól proti Fulhamu.

Článek

City se ujalo vedení v 16. minutě díky brance Álvareze. Ve 26. minutě ale Cancelo fauloval ve vápně Wilsona, dostal červenou kartu a z pokutového kopu vyrovnal Pereira.

Domácí měli i v oslabení převahu, ale až v úplném závěru zápasu ji využil Haaland. Nejlepší střelec Premier League, který předchozí dvě utkání zmeškal kvůli zranění nohy, přišel na trávník v 64. minutě.

Deset minut nato ještě jeho vedoucí gól neplatil pro ofsajd, v nastavení byl ale ve vápně faulován De Bruyne a Haaland se z penalty nemýlil. V probíhající sezoně anglické ligy si připsal už 18. gól.

City se díky třetímu vítězství za sebou posunulo na první místo tabulky s náskokem bodu před Arsenalem. Londýnský celek má však k dobru nedělní derby s Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Leeds - Bournemouth 4:3 (3. Rodrigo z pen., 60. Greenwood, 68. Cooper, 84. Summerville - 7. Tavernier, 19. Billing, 48. Solanke)
Manchester City - Fulham 2:1 (16. Álvarez, 90.+5 Haaland z pen. - 28. Pereira z pen.)
Nottingham - Brentford 2:2 (20. Gibbs-White, 90.+6 vlastní Zanka - 45.+3 Mbeumo z pen., 75. Wissa)
Wolverhampton - Brighton 2:3 (13. Guedes, 34. Neves z pen. - 10. Lallana, 44. Mitoma, 83. Gross),
18:30 Everton - Leicester.

Reklama