Hlavní obsah

Real Madrid - Girona 1:1Real překvapivě remizoval doma s předposlední Gironou

Fotbalisté Realu Madrid ve 12. kole španělské ligy jen remizovali s předposlední Gironou 1:1 a mají už pouze jednobodový náskok na druhou Barcelonu.

Foto: Isabel Infantes, Reuters

Vinícius Júnior z Realu Madrid při nepovedeném utkání s Gironou.

Článek

Téměř 60 tisíc diváků na Santiago Bernabéu vidělo první branku až v 70. minutě. Přízemní centr Valverdeho do branky v pádu dopravil Vinícius Junior. Šestým gólem v tomto ligovém ročníku se dotáhl na nejlepšího střelce týmu Valverdeho. O jednu branku méně má na kontě držitel Zlatého míče Benzema, který kvůli svalovým potížím chyběl.

O devět minut později zahrál Asensio ve vlastním vápně rukou a po verdiktu videorozhodčího byl odpískán pokutový kop. Nařízenou penaltu proměnil šestatřicetiletý Stuani. V 90. minutě vstřelil gól Rodrygo, ale po dalším zásahu VAR nebyla branka uznána, protože hráč Realu do míče kopl, když jej gólman Gazzaniga držel jednou rukou na zemi. V první minutě nastavení byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen Kroos.

"Bílý balet" v lize stále nenašel přemožitele, jeho náskok se ale ztenčil na jediný bod. Girona nevyhrála posedmé v řadě. Jeden bod proti obhájci titulu ji však dostal z předposledního 19. na 16. místo.

Fotbalisté Betisu Sevilla zvítězili v San Sebastianu 2:0 díky dvěma brankám v závěru. Zápas rozhodl v 86. minutě dobře umístěnou ranou z hranice vápna střídající Cruz. V třetí minutě nastavení dodal hostům klid jejich nejlepší střelec Iglesias, který dal osm gólů ve dvanácti zápasech. V tabulce střelců se řadí na druhé místo za barcelonského kanonýra Lewandowského, který se prosadil třináctkrát.

Sevillský klub díky výhře předskočil v tabulce svého dnešního soupeře a je s 23 body čtvrtý. San Sebastin podruhé za sebou prohrál, má o bod méně a je pátý.

Athletic Bilbao na domácím hřišti porazil Villarreal 1:0 a zvítězil po čtyřech utkáních. O výhře rozhodl v 59. minutě po přihrávce Garcíi starší z bratrů Williamsových Iňaki. Bilbao poskočilo na šesté místo, Villarreal je osmý.

Fotbalisté Pamplony zdolali Valladolid 2:0 po trefách v úvodních 20 minutách. Ve 13. minutě potrestal faul Mesy z penalty Ávila a o šest minut později zpečetil výhru Osasuny Gómez. Pamplona je na sedmém místě. Valladolid nenavázal na cenný skalp San Sebastianu z minulého kola a je jedenáctý.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Pamplona - Valladolid 2:0 (13. Ávila, 19. Gómez)
Real Madrid - Girona 1:1 (70. Vinícius Júnior - 80. Stuani z pen.)
Bilbao - Villarreal 1:0 (59. I. Williams)
San Sebastian - Betis Sevilla 0:2 (86. Cruz, 90.+3 Iglesias).

Reklama

Související témata: