Hlavní obsah

West Ham - Bournemouth 2:0Souček asistencí pomohl Kladivářům k třem bodům, Coufal zařídil penaltu

Aktualizováno

West Ham za přispění českých fotbalistů porazil v dohrávce 13. kola anglické ligy 2:0 nováčka Bournemouth. Reprezentační kapitán Tomáš Souček přihrál na první gól Kurtu Zoumovi a pojišťovací druhou branku vstřelil Saíd Benrahma z penalty kvůli hraní rukou soupeře po centru střídajícího Vladimíra Coufala.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Tomáš Souček si hledá cestu k brance Bournemouthu

Článek

West Ham, jenž do zápasu vstupoval jedno místo a dva body nad pásmem sestupu, se po třetí výhře z posledních pěti ligových duelů posunul v tabulce na desáté místo. United vyhráli pátý domácí zápas ve všech soutěžích za sebou.

Oba góly padly v závěru poločasů. Ve 45. minutě po závaru po rohu Souček hlavou vrátil míč do malého vápna, kde ho z bezprostřední blízkosti prodloužil do sítě Zouma. Situaci zkoumal VAR kvůli podezření na hraní rukou domácího Thila Kehrera, ale gól byl potvrzen.

Foto: Ian Walton, ČTK/AP

Kurt Zouma se raduje z úvodní branky utkání

V neprospěch Bournemouthu rozhodlo video i krátce před koncem druhého poločasu. Centr Coufala, jenž krátce předtím přišel na trávník, srazil ve vápně rukou Jordan Zemura a Benrahma prvním gólem sezony stanovil z penalty konečné skóre.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
West Ham United - Bournemouth 2:0 (45. Zouma, 90.+2 Benrahma z pen.).

Reklama