Hlavní obsah

Nottingham - Liverpool 1:0Šok v Premier League! Gigant padl na hřišti nováčka. Haaland opět úřadoval. Šlágr skončil smírem

Šlágr 13. kola anglické fotbalové ligy mezi Chelsea a Manchesterem United skončil remízou 1:1, kterou hosté vybojovali gólem v nastavení. Liverpool překvapivě prohrál na hřišti dosud posledního Nottinghamu Forest 0:1. Manchester City si upevnil druhé místo výhrou 3:1 nad Brightonem, dvakrát se trefil suverénně nejlepší střelec soutěže Erling Haaland.

Foto: Tony Obrien, Reuters

Trevoh Chalobah (vlevo) z Chelsea a Bruno Fernandes z Manchester United.

Článek
Fotogalerie

Na Stamford Bridge se čekalo na gól do 87. minuty, kdy rozhodčí nařídil pokutový kop pro Chelsea po faulu McTominaye na Broju. Penaltu proměnil Jorginho a dal 21. branku v Premier League, z toho 19. z pokutového kopu.

Radost domácím ve čtvrté minutě nastavení zkazila letní posila Manchesteru United Brazilec Casemiro, jenž hlavou usměrnil Shawův centr za záda brankáře Arrizabalagy. Platnost gólu musela potvrdit technika.

Žádné zápasy Premier League nekončí remízou tak často jako duely Chelsea a Manchesteru United. Dnes se jednalo o jejich 26. remízu, v lize se oba soupeři rozešli smírně popáté v řadě. Chelsea je dál čtvrtá a "Rudí ďáblové" pátí.

V Nottinghamu padl jediný gól v 55. minutě, kdy se po standardní situaci prosadil proti svému bývalému týmu Awoniyi. Nigerijský reprezentant byl mezi lety 2015 a 2021 kmenovým hráčem Liverpoolu, ale neodehrál za něj ani jeden zápas. V nastavení zachránil Nottinghamu vítězství brankář Henderson, když senzačně zakročil proti hlavičce Van Dijka.

Nottingham v lize vyhrál teprve podruhé, naposledy porazil West Ham doma také 1:0 gólem Awoniyiho. Díky tříbodovému zisku opustil Forest poslední místo v tabulce, Leicester se před něj ale může vrátit po nedělním zápase ve Wolverhamptonu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola dává pokyny Erlingu Haalandovi.

Haaland dvakrát skóroval už v prvním poločase. Nejprve se po dlouhém nákopu brankáře Edersona vyhnul špatně vyběhnuvšímu gólmanovi Sánchezovi a zakončil do prázdné branky. Před pauzou přidal vítěznou trefu z penalty. Po 11 ligových zápasech má na kontě 17 gólů. Penaltová trefa byla zároveň 600. ligovým gólem Manchesteru City pod vedením Pepa Guardioly.

Brighton v druhém poločase snížil zásluhou Trossarda, ale čtvrt hodiny před koncem vítězství "Citizens" pojistil De Bruyne. Manchester City ztrácí bod na Arsenal, který bude hrát až v neděli.

Brighton po příchodu trenéra De Zerbiho ještě nevyhrál. V pěti zápasech třikrát prohrál a dvakrát remizoval.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Nottingham - Liverpool 1:0 (55. Awoniyi),
Everton - Crystal Palace 3:0 (11. Calvert-Lewin, 63. Gordon, 84. McNeil)
Manchester City - Brighton 3:1 (22. a 43. z pen Haaland, 75. De Bruyne - 53. Trossard),
Chelsea - Manchester United 1:1 (87. Jorginho z pen. - 90.+4 Casemiro)

Reklama