Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 3:1El Clásico pro Real! Bílý balet srazil katalánského rivala a jde do čela

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid si ve španělské lize poradili 3:1 s Barcelonou. Po výhře v El Clásicu jsou jediným neporaženým týmem La Ligy a před katalánským rivalem vedou tabulku o tři body.

Foto: Susana Vera, Reuters

Rodrygo se raduje z třetí branky do sítě Barcelony

Článek

Vstup do jubilejního 250. vzájemného soutěžního souboje vyšel lépe domácímu Realu. Bílý balet vedl od 12. minuty díky zásahu Benzemy, druhou branku přidal deset minut před přestávkou Valverde.

Barcelona se prosadila až v 83. minutě díky Torresovi, ale Real si výhru pojistil Rodrygovou penaltou v nastavení. Hostující kanonýr Lewandowski, který je s devíti góly nejlepším střelcem soutěže, vyšel podruhé za sebou naprázdno.

Foto: Bernat Armangue, ČTK/AP

Ferran Torres se raduje z jediné branky Barcelony

Real je po 101. výhře v zápasech s Barcelonou posledním neporaženým týmem La Ligy. Před katalánským soupeřem, který vyhrál předchozích sedm zápasů a šestkrát v nich udržel nulu, vede o tři body.

Krok se špičkou ligy nadále drží San Sebastian, když uspěl 2:1 na hřišti Celty Vigo. Hosté si připsali čtvrtou výhru za sebou a na čtvrté příčce mají 19 bodů stejně jako třetí Atlético Madrid. Barcelona má na kontě 22, Real 25 bodů.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:
Celta Vigo - San Sebastian 1:2 (39. Aspas - 30. Illarramendi, 54. Zubeldia)
Real Madrid - FC Barcelona 3:1 (12. Benzema, 35. Valverde, 90.+1 Rodrygo z pen. - 83. Torres),
Espaňol Barcelona - Valladolid 1:0 (78. Joselu)
Betis Sevilla - Almería 3:1 (23. a 71. Carvalho, 66. Iglesias - 52. Touré)

Reklama