Hlavní obsah

Liverpool - Manchester City 1:0První prohra pro Citizens! Arsenal si po další výhře upevnil vedení

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu v 11. kole anglické ligy vyhráli 1:0 v Leedsu a vedou tabulku o čtyři body před Tottanhamem a Manchesterem City. Obhájci titulu dnes zaváhali v Liverpoolu, kterému podlehli 0:1 a poprvé v sezoně prohráli.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Mohamed Salah se raduje z branky do sítě Manchesteru City

Článek

Daří se Chelsea, jež uspěla 2:0 na hřišti Aston Villy a ani v šestém utkání pod vedením nového trenéra Grahama Pottera neprohrála. O výhře hostů rozhodl dvěma góly Mount, který se prosadil poprvé v sezoně.

Zápas v Leedsu byl krátce po výkopu přerušen, protože kvůli výpadku elektřiny nebyl k dispozici videorozhodčí. Fotbalisté obou celků odešli za pískotu fanoušků do kabin a hrát se začalo asi po půlhodině.

Foto: Craig Brough, Reuters

Fotbalisté Arsenalu si poradili s Leedsem

O jedinou branku se postaral v 35. minutě Saka, ale Leeds hlavně po přestávce nebyl daleko od vyrovnání. Bamforda několikrát vychytal brankář Arsenalu Ramsdale a v 64. minutě domácí útočník nevyužil penaltu, když minul.

Arsenal si tak vylepšil bilanci na devět vítězství a jedinou porážku a s 27 body vede tabulku o čtyři body. Navýšit náskok mu pomohlo i zaváhání Manchesteru City, který na Anfield Road prohrál 0:1 s Liverpoolem.

Salah rozhodl o porážce City

O první porážce mistrovského celku v probíhající sezoně rozhodl Salah, pětizápasový střelecký půst ukončil po rychlé akci v 76. minutě. Přihrávku si připsal i brankář Alisson, jenž k výhře přispěl také několika skvělými zákroky.

City našlo v Premier League přemožitele po 21 zápasech. Naprázdno vyšel i nejlepší střelec soutěže Haaland, který se neskóroval po sedmi duelech, v nichž dal 13 branek. Celkem má v lize na kontě 15 zásahů.

Naopak Liverpool, který se v závěru musel obejít bez trenéra Kloppa vyloučeného za protesty, se tří bodů dočkal po třech utkáních. V tabulce úřadujícímu vicemistrovi patří až osmé místo.

Foto: John Sibley, Reuters

Fotbalisté Chelsea zvítězili na hřišti Aston Villy

Chelsea znovu slaví

Chelsea pod Potterovým vedením popáté za sebou zvítězila. Její jedinou ztrátou během šestizápasové série je remíza 1:1 se Salcburkem v Lize mistrů. Chelsea navíc už pětkrát po sobě neinkasovala.

Manchester United hrál bez branek s Newcastlem. Po čtyřech porážkách bodoval Southampton, jenž remizoval 1:1 s West Hamem. Za londýnský celek odehráli celý zápas čeští reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal.

Anglická fotbalová liga - 11. kolo:
Aston Villa - Chelsea 0:2 (6. a 65. Mount)
Manchester United - Newcastle 0:0
Southampton - West Ham United 1:1 (20. Perraud - 64. Rice)
Leeds - Arsenal 0:1 (35. Saka)
Liverpool - Manchester City 1:0 (76. Salah)

Reklama

Související témata: