Hlavní obsah

Nice - Slovácko 1:2Šok! Slovácko zaskočilo favorita a živí postupovou naději

Aktualizováno

Fotbalisté Slovácka zvítězili po obratu v Nice 2:1 a udrželi naději na postup do vyřazovací fáze Konferenční ligy. Tým z Uherského Hradiště zvítězil v hlavní fázi soutěže na čtvrtý pokus poprvé a svému soupeři oplatil týden starou domácí porážku 0:1. Ve skupině D sice zůstal na posledním místě, ale na třetí Kolín nad Rýnem a druhé Nice ztrácí pouze bod. Tabulku vede s osmi body Partizan Bělehrad.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Radost Slovácka po gólu Petra Reinberka.

Článek
Fotogalerie

Domácí šli do vedení ve 14. minutě, kdy se trefil Sofiane Diop. Hosté vyrovnali v 75. minutě díky Michalu Tomičovi. O devět minut později uviděl červenou kartu domácí stoper Todibo a z následného přímého kopu otočil skóre střídající Petr Reinberk.

Utkání se hrálo bez diváků kvůli disciplinárnímu trestu pro Nice za chování jeho fanoušků při zápase proti Kolínu nad Rýnem.

Domácí mohli skórovat už ve třetí minutě, jenže Delort přízemní střelou z hranice vápna těsně minul. Ve 14. minutě se Nice prosadilo. Diop vystřelil z šestnáctky, do jeho rány se vložil Daníček, který usměrnil míč za záda bezmocného gólmana Nguyena.

Do osmifinále KL přímo projdou jen celky z prvních míst ve skupinách, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s kluby na třetích příčkách v Evropské lize.

Střelec úvodní branky se mohl radovat i podruhé, ale v 27. minutě jeho zakončení z voleje vytáhl Nguyen na roh. Vzápětí Thuram z podobné pozice těsně minul. Hostující brankář si poté poradil s Pépého střelou a Thuramovou dorážkou. O chvíli později proti němu neuspěl Delort. Pokusy Thurama a Bryana skončily vedle.

Kouč Svědík o přestávce provedl trojí střídání. V 52. minutě si Slovácko vypracovalo první šanci, Tomičovu střelu zastavil gólman Schmeichel nohou. Na druhé straně Delortův přímý kop vyrazil Nguyen. Hosté se ocitli blízko srovnání, Schmeichel neudržel Havlíkův pokus z dálky a Duskí z dorážky o kousek minul.

V 75. minutě Slovácko vyrovnalo. Tomič si na hranici šestnáctky obehrál Bryana a tvrdou ranou k tyči nedal domácímu brankáři šanci.

Za devět minut Todibo zastavil unikajícího Kadlece a rozhodčí Griffith ho vyloučil. Reinberk následně z přímého kopu využil zaváhání hráčů Nice, kteří se ve zdi rozestoupili, a rozhodl o triumfu Slovácka.

Český tým zdolal v pohárech francouzského soupeře po šesti porážkách. Nice doma v pohárech nezvítězilo nad českým mužstvem ani na třetí pokus.

Utkání 4. kola skupiny D fotbalové Konferenční ligy:
OGC Nice - 1. FC Slovácko 1:2 (1:0)
Branky: 14. Diop - 75. Tomič, 87. Reinberk. Rozhodčí: Griffith - Edwards, Bryant (všichni Wal.). ŽK: Dante - Duskí, Sinjavskij, Kozák, Nguyen. ČK: 84. Todibo (Nice). Bez diváků.
Nice: Schmeichel - Todibo, Dante, Viti - Lotomba, Lemina, Thuram, Bryan (80. Bard) - Pépé, Delort (80. Brahímí), Diop (63. Laborde). Trenér: Favre.
Slovácko: Nguyen - Tomič, Daníček, Kadlec, Kalabiška (72. Holzer) - Havlík, Trávník (46. Kohút) - Brandner (46. Reinberk), Petržela (46. Sinjavskij), Duskí - Mihálik (82. Kozák). Trenér: Svědík.
Partizan Bělehrad - Kolín nad Rýnem 2:0 (1:0)
1.Partizan Bělehrad42207:48
2.Nice41214:45
3.Kolín nad Rýnem41125:64
4.Slovácko41127:94

Reklama