Hlavní obsah

Manchester City - Southampton 4:0Fotbalisté Manchesteru City si v desátém kole Premier League zastříleli

Fotbalisté Manchesteru City v desátém kole anglické ligy porazili Southampton vysoko 4:0 a jsou v neúplné tabulce Premier League na prvním místě. Chelsea navázala na středeční výhru 3:0 nad AC Milán a stejným rozdílem porazila Wolves. Newcastle deklasoval Brentford 5:1. Bournemouth zvítězili nad trápícím se Leicesterem 2:1.

Bombarďák Erling Haaland trhá rekordy, řeč o útočníkovi byla i v Přímáku s Antonínem Barákem starším.Video: Sport.cz

 
Článek

"Citizens" otevřeli skóre zápasu v 20. minutě, kdy Foden vysunul Cancela, který se skvělou individuální akcí dostal až do vápna Southamptonu a trefil se přesně. O dvanáct minut později zvýšil náskok domácích Foden, který po přihrávce De Bruyneho přeloboval gólmana.

V úvodu druhého dějství zvýšil na 3:0 střelou z voleje Mahriz. V 65. minutě se gólu dočkal i nejlepší střelec současného ročníku Haaland. Norský útočník má po deseti kolech na svém účtu již 15 branek, čímž vyrovnal nejlepšího střelce City z minulé sezony, kterým byl De Bruyne.

Chelsea pokračuje v dobrých výkonech pod novým trenérem Potterem a připsala si třetí ligovou výhru za sebou. Naopak nový trenér hostů Davis nezačal své angažmá ve Wolverhamptonu nejlépe. Chelsea udeřila v nastavení první půle, kdy se prosadil hlavou Havertz. V druhém dějství přidali branky ještě Pulišič a Broja. Albánský útočník se za tým z Londýna prosadil v soutěžním zápase poprvé.

Tottenhamu i Brightonu se zatím v domácí lize daří, oba kluby prozatím prohrály pouze jeden zápas. Ve vzájemném duelu šli do vedení hosté, z rohového kopu Son Hung-mina sice hráči Tottenhamu branku nejprve neohrozili, jihokorejský útočník se poté ale opět dostal k míči a jeho střelu z úhlu tečoval do branky hlavou Kane.

Brighton se na konci první půle mohl vrátit do zápasu, šance Dunka a Marche ale gólem neskončily. Hosté z Londýna tak zvítězili na hřišti Brightonu nejtěsnějším rozdílem.

Newcastle porazil 5:1 Brentford a navázal na výhru 4:1 nad Fulhamem. Dva góly "Strak" dal brazilský záložník Guimaraes a domácí dali čtyři nebo více branek ve dvou po sobě jdoucích zápasech v Premier League poprvé od roku 2001.

Leicester nenavázal na vysokou výhru s Nottinghamem v minulém kole a na hřišti Bournemouthu prohrál 1:2. Hosté sice šli do vedení v úvodu zápasu po gólu Daky, domácí ale zápas ve druhé půli dvěma slepenými góly v rozmezí čtyř minut otočili.

Anglická fotbalová liga - 10. kolo:
Bournemouth - Leicester 2:1 (68. Billing, 71. Christie - 10. Daka)
Chelsea - Wolverhampton 3:0 (45.+3 Havertz, 54. Pulišič, 90. Broja)
Manchester City - Southampton 4:0 (20. Cancelo, 32. Foden, 49. Mahriz, 65. Haaland)
Newcastle - Brentford 5:1 (21. a 56. Guimaraes, 28. Murphy, 82. Almirón, 90. vlastní Pinnock - 54. Toney z pen.)
Brighton - Tottenham 0:1 (22. Kane).

Reklama

Související témata: