Hlavní obsah

Getafe - Real Madrid 0:1Fotbalisté Realu Madrid jsou ve španělské lize stále bez porážky

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili 1:0 Getafe a v La Lize jsou stále bez porážky. Tabulku obhájci titulu vedou o tři body před Barcelonou, která má však zápas k dobru. V dalších sobotních zápasech osmého kola Atlético Madrid zvítězilo 2:1 nad Gironou, oba góly domácích dal argentinský útočník Ángel Correa. Sevilla pod novým trenérem remizovala 1:1 s Bilbaem a Almería porazila Vallecano 3:1 a dočkala se prvního vítězství po sérii čtyř porážek, během které v La Lize nedala ani gól.

Foto: Juan Medina, Reuters

Eder Militao z Realu Madrid slaví svůj gól.

Článek

Jedinou branku zápasu v Getafe dal už ve třetí minutě Éder Miliato. Real díky gólu brazilského obránce udržel neporazitelnost v sezoně. V dosavadních osmi kolech sedmkrát vyhrál a jednou remizoval. Zbývajícím neporaženým celkem španělské ligy je Barcelona, která má však odehráno o zápas méně. Katalánský celek se šesti výhrami a jednou remízou ztrácí na Real tři body a v případě nedělního vítězství nad Celtou Vigo se může na rivala dotáhnout.

Atlético v úterním zápase Ligy mistrů překvapivě podlehlo belgickému Club Bruggy 0:2, tým trenéra Simeoneho měl tak v ligovém zápase s Gironou co napravovat. Do vedení se domácí dostali již v páté minutě utkání, Griezmann poslal centr na zadní tyč a Correa z voleje skóroval.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Álvaro Morata z Atlétika madrid slaví branku.

Argentinský útočník se prosadil podruhé v úvodu druhé půle, kdy ve vápně vystihl nepřesné rozehrání brankáře hostů Juana Carlose a z druhého doteku zvýšil na 2:0. Hosté snížili v 66. minutě po Riquelmeově střele, vyrovnat se Gironě už nepodařilo.

Fotbalisté Sevilly pokračují v nepřesvědčivých výkonech a nezměnil to ani nový trenér Jorge Sampaoli, který se ve španělské lize uvedl remízou s Bilbaem 1:1. Domácí se sice dostali do vedení již ve čtvrté minutě zápasu zásluhou Torrese, v druhé půli ale zápas vyrovnal Vesga.

Almería za výhrou vykročila už v první půli, kdy se prosadili Robertone, Babič a Touré. Vallecano snížilo až v 81. minutě a poté nevyužilo ani krátkou přesilovou hru po vyloučení Embarby.

Španělská fotbalová liga - 8. kolo:
Almería - Vallecano 3:1 (8. Robertone, 17. Babič, 39. Touré - 81. Catena),
Atlético Madrid - Girona 2:1 (5. a 48. Correa - 66. Riquelme)
FC Sevilla - Bilbao 1:1 (4. Torres - 73. Vesga)
Getafe - Real Madrid 0:1 (3. Militao).

Reklama

Související témata: