Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 6:2Liberec připravil Olomouci druhou porážku a upevnil si druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Frolík 1 : 0
27. Najman 2 : 0
30. Melancon 3 : 0
32. Vlach 4 : 0
38. Bambula 4 : 1
40. Bambula 4 : 2
52. Flynn 5 : 2
59. Rychlovský 6 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v 8. kole extraligy Olomouc 6:2, vyhráli potřetí v řadě a upevnili si druhé místo v tabulce. Severočeši bodovali ve všech devíti zápasech, které v sezoně odehráli. Hanáci prohráli teprve podruhé a klesli na sedmé místo.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach, T.J. Melancon a autor druhého gólu Adam Najman z Liberce se radují.

Článek

Tygři začali utkání aktivně a Konrád se měl v brance, co otáčet. První vážnější situaci musel ale řešit na konci 5. minuty. Derner nahodil puk ze středního pásma a hostující brankář puk vyrazil přímo před dojíždějícího Rychlovského. Ten se pokusil o kličku do bekhendu, ale Konrád situaci ustál.

Hosté odpověděli při vlastním oslabení o dvě minuty později, kdy Balinskisovu liknavost na vlastní modré čáře málem potrestal Bambula. Jeho samostatný nájezd ale Kváča zlikvidoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce zasahuje proti střele Jana Bambuly.

V dalším průběhu třetiny byli domácí aktivnější, na Konráda ale nedokázali vyzrát. V poslední minutě hráli domácí třetí přesilovku. Dvacet vteřin před odchodem do kabin nahodil obránce Balinskis puk na Konrádovu branku a po tečích Birnera a Frolíka Liberec vedl.

I druhou část začali aktivněji domácí. Jejich trvalý tlak přinesl ve 27. minutě druhý gól. Melancon našel přesnou přihrávkou od mantinelu najíždějícího Najmana a proti jeho zakončení neměl Konrád šanci. O tři minuty později se Jelínek vrátil z trestné lavice a týmu se revanšoval za dvě minuty oslabení krásnou gólovou přihrávkou před branku, kam si sjel Melancon a překonal Konráda potřetí.

V euforii hrající Tygři předvedli za dvě minuty další krásnou akci, kdy puk putoval po ose Rychlovský - Najman až k zakončujícímu Vlachovi, který překonal Konráda počtvrté. Náskok domácí ukolébal a to se jim vymstilo. Ve 38. minutě vystřelil od mantinelu Kunc a s pomocí tyčky překonal Kváču poprvé. Následně domácí zazmatkovali v obranném pásmu a přestože hráli přesilovku, Bambula snížil na 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád sleduje puk v utkání 8. kola extraligy.

Třetí třetinu začali domácí opatrněji, vědomi si dvou inkasovaných branek v závěru druhé dvacetiminutovky. Olomouc postupně získala převahu a Kváča v domácí brance měl více práce než jeho protějšek. Na konci 49. minuty hráli hosté přesilovku. Před Kváčou strhla šarvátka, jejími aktéry se stali téměř všichni hráči na ledě. Rozhodčí po poradě udělili celkem pět dvouminutových trestů.

Prodloužené oslabení domácí zvládli a pak z rychlého protiútoku udeřili. Flynn si vyměnil puk s Balinskisem a pak sám zakončil do odkryté branky. Vstřelený gól domácí uklidnil, povzbudil a aktivita se přestěhovala zpět na jejich hokejky. V 56. minutě předvedl sportovní gesto fair play Petr Kváča, který odvolal na něj odpískaný faul.

Závěr utkání dohrávali hosté v početní výhodě, ale udeřili domácí. Rychlovský obral za brankou o rozehrávku se snažícího Konráda a do prázdné branky uzavřel gólový účet utkání.

8. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 6:2 (1:0, 3:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Frolík (Birner, Balinskis), 27. A. Najman (Melancon, Frolík), 30. Melancon (Jelínek), 32. Vlach (A. Najman, Rychlovský), 52. Flynn (Balinskis), 59. Rychlovský - 38. Kunc (Bambula, Rutar), 40. Bambula (Strapáč, Škůrek). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4366.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibinger, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Faško-Rudáš, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, Flynn - Rychlovský, A. Najman, Vlach - Šír, Jelínek, Čederle. Trenér: Augusta.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, Rutar - Orsava, Anděl, Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Handl, Strapáč, Kusko. Trenér: Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec