Hlavní obsah

Kladno - Plzeň 0:4Hokejisté Kladna podlehli Plzni a potřetí za sebou nebodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kodýtek 0 : 1
36. Bitten 0 : 2
49. Blomstrand 0 : 3
60. Adamec 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Kladna podlehli v 8. kole extraligy doma Plzni 0:4 a potřetí za sebou vyšli naprázdno. Západočeši naopak počtvrté v řadě bodovali a z toho potřetí vyhráli. Posunuli se tak z posledního na 10. místo. Prvním čistým kontem v sezoně k tomu přispěl brankář Miroslav Svoboda, který si navíc připsal i asistenci.

Článek

Ve 3. minutě nejdříve z pravého kruhu nepřekonal hostujícího gólmana Svobodu Filip a na druhé straně se po Budíkově akci dostal před brankou k puku Kodýtek a propasíroval puk za Bowa. Odpovědět mohli Zikmund a z dorážky Filip.

Potom zahrozil opět Zikmund a také Machač, který Kladnu vypomáhal na střídavý start z prvoligového Prostějova. Nebezpečně pálili Cibulskis a Dotchin. Kladno se ubránilo při Beranově vyloučení a v závěru úvodní části měl možnost po přečíslení čtyř na dva Zámorský.

V úvodu druhé části si Bow poradil s Adamcovým únikem. Kladno marně dobývalo Svobodovu branku, ale potvrzovalo trápení v koncovce. Plzeňského gólmana nepřekonal ani po objetí branky Indrák. Plzeň odolala při vyloučení Bittena, který vrátil z trestné lavice a po Houdkově přihrávce z úniku nadvakrát překonal Bowa.

Ve 45. minutě neproměnil při trestu Suchého velkou šanci Zikmund. Po následném vyloučení Zámorského měli domácí na 52 sekund výhodu pěti proti třem, ale Plzeň se ubránila. Svoboda zůstával neprůstřelný, ve 49. minutě dostal na druhé straně prostor k zakončení Blomstrand a pojistil náskok Indiánů.

Kladno sáhlo k dlouhé power play, ale svůj gólový půst přesto natáhlo na 163 minut a 32 sekund. Naopak 24 sekund před koncem se dostal po přihrávce Suchého sám před Bowa Adamec a Rytíři stejně jako v neděli v Mladé Boleslavi prohráli 0:4.

8. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Škoda Plzeň 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Kodýtek (Budík), 36. Bitten (Houdek, M. Svoboda), 49. Blomstrand (Hrabík), 60. Adamec (Suchý, Mertl). Rozhodčí: Hribik, Horák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4073.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka - Kubík, Plekanec, M. Procházka - Melka, Klepiš, Brodecki - M. Beran, Zikmund, Filip - Machač, Indrák, O. Bláha. Trenér: O. Vejvoda ml.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Budík, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Baránek - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Hrabík, Suchý, Blomstrand - Adamec, Mertl, M. Lang - Malát, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama