Hlavní obsah

Budějovice - Sparta 2:3 PPSparta zvítězila v Budějovicích, prodloužení rozhodl Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Horák 0 : 1
20. Valský 1 : 1
21. Sobotka 1 : 2
35. Vráblík 2 : 2
62. Řepík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 8. kola extraligy na ledě Českých Budějovic 3:2 v prodloužení a bodovali tak v pátém utkání v řadě. Motor si naopak připsal šestou porážku za sebou. Utkání rozhodl v čase 61:05 kapitán Pražanů Michal Řepík.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Martin Hanzl z Českých Budějovic, Erik Thorell ze Sparty a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

Jihočeši začali aktivně a brankář Sparty Kovář, někdejší opora Českých Budějovic, si od začátku na nedostatek práce nemohl stěžovat. Tomeček se Strnadem zahrozili v přečíslení dva na jednoho, Valský vypálil nebezpečnou střelu z levého kruhu.

Místo toho ale udeřili hosté. Obránce Doudera propadl v útočném pásmu, útočník Dzierkals jej nestihl zastoupit a po Tomáškově střele otevřel skóre Horák. Zvýšit mohl z trestného střílení Tomášek, brankář Hrachovina ale jeho pokus vyrazil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Radost hráčů Českých Budějovic z prvního gólu.

I díky tomu mohli Jihočeši ještě v první třetině vyrovnat. Po rychlém protiútoku připravil Dzierkals gól pro volného Valského.

Sparta se ale hned po přestávce rychle dostala do vedení. V čase 20:12 puk odražený od zadního mantinelu pohodlně umístil po Formanově přihrávce Sobotka do odkryté branky.

Ve vlastním oslabení poté Valský ohrozil Kováře, při oslabení hostů zkusil střelu z mezikruží Jandus. Po faulu na Chlubnu dostal Řepík dva menší tresty a již v průběhu prvního trestu vyrovnal Vráblík střelou od modré čáry. Českobudějovický obránce byl následně blízko další brance, Kovář ale jeho střelu skvělým zákrokem vyrazil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva David Tomášek ze Sparty a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina při trestném střílení.

Rozhodnutí se pokoušel vzít na sebe budějovický obránce Hovorka, neujaly se však jeho dvě rány v rychlém sledu, stejně jako pokus Bindulise. Po akci Jihočechů ve 49. minutě se odrazil puk od brusle sparťanského beka Němečka, ale Kovář prokázal postřeh.

Domácí byli aktivnější, Kovář ale svůj tým držel. Pražané tak potřetí v řadě dovedli utkání do prodloužení a nakonec se radovali i z vítězství. Po hraničním souboji Řepíka s Dzierkalsem se kapitán hostů dostal do brejku a prostřelil Hrachovinu.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Valský (Dzierkals, M. Hanzl), 35. Vráblík (Dzierkals, Valský) - 5. Horák (Tomášek, M. Jandus), 21. Sobotka (Forman, Řepík), 62. Řepík (Němeček). Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček - Zíka, Rampír. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:0. Diváci: 6279.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, L. Doudera, Šenkeřík - Gulaš, Pech, F. Přikryl - Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Tomeček, Vopelka, Strnad - Karabáček, Toman, Chlubna. Trenér: Modrý.
Sparta: Jakub Kovář - Graňák, Krejčík, Jurčina, Polášek, M. Jandus, D. Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, Forman - Tomášek, Horák, E. Thorell - Simon, G. Thorell, Konečný - Přibyl, Vitouch, Buchtele. Trenér: Patera.

Reklama

Související témata: