Hlavní obsah

Ml. Boleslav - K. Vary 0:1Hokejisté Mladé Boleslavi prohráli s Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Gríger 0 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v zápase 8. kola extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:0 a připsali si třetí výhru v sezoně. Energie tak navázala na úspěchy z ledu Třince a Sparty. Utkání rozhodl ve 35. minutě při hře čtyři na čtyři slovenský útočník Dávid Gríger. Čisté konto udržel brankář Štěpán Lukeš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Gríger z Karlových Varů oslavuje gól proti mladé Boleslavi.

Článek

Více energie v úvodu zápasu měla domácí Mladá Boleslav, která hosty "přišpendlila" na šest minut v jejich obranném pásmu. V úvodní přesilovce ale trefil Kousal tyčku Lukešovy branky.

Na konci oslabení pak prchli dva hostující hráči domácí obraně a Kohout zakončoval po přihrávce svého spoluhráče do odkryté branky. O téměř jistý gól je připravil bleskovým přesunem brankář Novotný, ještě v minulé sezoně hráč Západočechů. V závěru první třetiny měli hosté opět štěstí, puk po Fořtově teči zastavila podruhé v zápase branková konstrukce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Karlovarský Dávid Gríger (vlevo) se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Ve druhé části se hra po většinu času odehrávala ve středním pásmu bez výraznějších šancí. Diváci se ale dočkali gólu. Při hře čtyři na čtyři se prosadil pohotovou dorážkou střely Pulpána útočník Gríger.

Slovenský reprezentant byl ve třetí třetině blízko další branky, ale jeho střela se tentokrát odrazila jenom od horní tyčky. Mladá Boleslav pak mohla také udeřit ve čtyřech, ale Fořt puk za Lukešova záda v oslabení nepropasíroval. V závěru mohli Středočeši vyrovnat v přesilové hře, gólmana soupeře ale nedokázali překonat ani při power play. Mladá Boleslav si tak v pátém domácím zápase připsala první prohru.

8. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 35. Gríger (Pulpán, Havlín). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 2459.
Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, R. Jeřábek, Stříteský, Jánošík, Štich - Aberg, Lantoši, Šťastný - J. Stránský, Fořt, Kotala - P. Kousal, O. Najman, Kantner - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenér: Čihák.
Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Půlpán, Havlín, M. Rohan - Kohout, Černoch, Rachůnek - O. Beránek, Gríger, Koblasa - Vondráček, Hladonik, Redlich - Kružík, Baláž, Jiskra. Trenér: Bruk.

Reklama

Související témata: