Hlavní obsah

Litvínov - Hr. Králové 3:2Hokejisté Litvínova po obratu proti Hradci dosáhli na první výhru v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Okuliar 0 : 1
31. Smoleňák 0 : 2
41. Kudrna 1 : 2
44. Kudrna 2 : 2
51. Stránský 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního Litvínova zvítězili v 7. kole extraligy doma nad Hradcem Králové 3:2, přestože po dvou třetinách prohrávali 0:2. V šestém utkání v sezoně oslavili premiérové vítězství. Dvěma góly zahájil obrat Andrej Kudrna a v čase 50:25 rozhodl další útočník Šimon Stránský.

Článek

Hned v první minutě se ocitl v dobré příležitosti hostující Kalina, jenže před Zajíčkovým brankovištěm nedokázal zakončit přesně. V deváté minutě byl Kevin Klíma o poznání přesnější, ale ani to nestačilo hostům k vedení, neboť jeho pokus skončil na tyčce.

Šanci Estephana v 11. minutě při hře ve čtyřech na obou stranách zlikvidoval gólman Kiviaho. Chvilku nato se otřel o brankovou konstrukci Zdráhalův pokus. Do vedení šli nakonec přece jen o poznání aktivnější hosté, v jejichž dresu oslavil první extraligový zásah slovenský útočník Okuliar.

Podobný obraz hry nabídlo i druhé dějství. Brzy po přestávce mohl zvýšit McCormack, také on ale zazvonil pouze na tyčku. Ve 28. minutě hráli Východočeši přesilovku a jen Zajíčkův skvělý zásah zabránil ve skórování Cingeľovi. Krátce po polovině základní doby hosté přidali druhý zásah, když Smoleňák usměrnil dokonalou Blainovu nahrávku.

Hned ve 32. minutě se mohli Severočeši dostat zpátky na dostřel, když unikajícího Berku fauloval Piegl a sudí nařídili trestné střílení. K němu se postavil Estephan, jenže na Kiviaha recept nenašel. Hosté pak nevyužili další šance k navýšení náskoku, Litvínov držel nad vodou Zajíček.

Po 14 sekundách třetí třetiny už finský gólman v brance Hradce inkasoval. Nahozený puk se od zadního mantinelu odrazil k volnému Kudrnovi, který nezaváhal. V čase 43:02 při Jankově vyloučení proměnil Estephanovu přihrávku opět Kudrna a připsal si už šestou branku v sezoně.

Při následném Okuliarově trestu se Mountfield ubránil, ale při Nedomlelově pobytu na trestné lavici rozhodl Stránský, před něhož se odrazil puk po Zileho střele od stínícího Sukeľa. Litvínov náskok uhájil při Gutově vyloučení i při závěrečné power play.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 3:2 (0:1, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 41. Kudrna (Estephan, Jaks), 44. Kudrna (Estephan, P. Zdráhal), 51. Š. Stránský (M. Sukeľ, Zile) - 16. Okuliar (Lev, Jergl), 31. Smoleňák (Lev, Blain). Rozhodčí: Úlehla, Šindel - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. Diváci: 3017.
Litvínov: Zajíček - Jaks, Strejček, Wesley, Zile, Freibergs, Demel, Šalda - P. Zdráhal, Estephan, Kudrna - Š. Stránský, M. Sukeľ, Chalupa - Hlava, Gut, P. Straka - Fronk, Berka, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl - J. Veselý, Lalancette, Zachar - Lev, Cingeľ, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Okuliar - Pajer, Štohanzl, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: