Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 5:4 SNHokejisté Olomouce zdolali Vítkovice a sesadili je z čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Klimek 1 : 0
23. Bambula 2 : 0
27. Bukarts 2 : 1
36. Lakatoš 2 : 2
39. Ondrušek 3 : 2
47. Bukarts (trestné střílení) 3 : 3
55. Krieger 3 : 4
58. Orsava 4 : 4
65. Nahodil (rozhodující nájezd) 5 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v 7. kole extraligy nad Vítkovicemi 5:4 po samostatných nájezdech a sesadili Ostravany z čela tabulky. O páté výhře Hanáků ze šesti zápasů v sezoně rozhodl v desáté sérii rozstřelu Lukáš Nahodil.

Článek

Po pěti minutách prověřil Konráda obránce Kovář, domácí brankář kotouč zastavil betonem. od modré čáry to pak zkusil Dej a nenápadnou střelou zápěstím trefil pravou tyč olomoucké branky. Z pravého křídla zase zahrozil kapitán hostů Lakatoš, Konrád si ale dokázal poradit.

V deváté minutě otevřela skóre Olomouc. Při ponechané výhodě nahrál před branku Švrček a Klimek zblízka dorazil puk do sítě. Během vyloučení Kocha našel Káňa na zadní tyči Orsavu, ten však padajícího Stezku nepřekonal. Zakončení Káni už při hře v pěti na obou stranách zlikvidoval vítkovický brankář ramenem.

Domácí se podruhé prosadili ve 23. minutě a po Rutarově přihrávce z pravé strany uspěl se střelou na Stezkovu vyrážečku osamocený Bambula. Vítkovice snížily v přesilovce, kterou ranou z levého kruhu využil lotyšský útočník Bukarts.

Nedovolený zákrok Fridricha poté nepotrestal Orsava a Ostravané si opět pomohli početní převahou. Ve 36. minutě vyrovnal střelou do horního rohu domácí brány Lakatoš. Olomouc se vrátila do vedení v čase 38:23 při hře čtyři na čtyři. Pokus Menšíka doklepl za Stezku kapitán Hanáků Ondrušek.

Odpovědět mohl ve třetí třetině Chlán, po střele Kocha ale mířil pouze do Konrádova betonu. Domácí brankář zasáhl také proti přízemnímu zakončení Deje. Hosté srovnali z trestného střílení po faulu na Fridricha, Bukarts blafákem do bekhendu zaznamenal druhý gól v zápase.

Šest minut před koncem pak Vítkovice otočily skóre díky třetí využité přesilovce. Střelu Kaluse Konrád vyrazil pouze před sebe a dojíždějící Krieger poslal puk do branky. Domácí srovnali v 58. minutě při hře bez brankáře, ze skrumáže před Stezkou rozvlnil síť Orsava.

V prodloužení neprostřelil Konráda Lakatoš, na druhé straně Stezka zasáhl proti Strapáčovi nebo Kuncovi. Vítězství Olomouce trefil v desáté sérii samostatných nájezdů střelou o horní tyč Nahodil.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 5:4 po sam. nájezdech (1:0, 2:2, 1:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Klimek (Nahodil), 23. Bambula (A. Rutar, Kunc), 39. Ondrušek (Menšík, Orsava), 58. Orsava (Nahodil, J. Káňa), rozhodující sam. nájezd Nahodil - 27. Roberts Bukarts (Mikuš, Lakatoš), 36. Lakatoš (Mikuš), 47. Roberts Bukarts z trestného střílení, 55. Krieger (M. Kalus, Lakatoš). Rozhodčí: Jeřábek, Kubičík - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:3. Diváci: 4884.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Řezníček, A. Rutar - Orsava, P. Musil, J. Káňa - Navrátil, Nahodil, Klimek - Bambula, Menšík, Kunc - Strapáč, Anděl, Kusko. Trenér: J. Tomajko.
Vítkovice: Stezka - Prčík, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - Lakatoš, Marosz, M. Kalus - Bernovský, Lindberg, Fridrich - Dej, Krieger, Roberts Bukarts - Macias, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: