Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 0:2Slovácko ovládlo derby, Zlín dál čeká na vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Doski 0 : 1
81. Trávník 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 10. kole první ligy ve Zlíně 2:0. O jejich branky se ve druhém poločase postarali Mirčás Duskí a Michal Trávník. Tým z Uherského Hradiště tak v nejvyšší soutěži přerušil sérii pěti utkání bez vítězství a dobře se naladil na čtvrteční zápas ve skupině Evropské konferenční ligy proti Nice.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Milan Petržela ze Slovácka, Joss Didiba ze Zlína v utkání 10. kola Fortuna ligy

Článek

Slovácko v tabulce poskočilo na desáté místo, naopak "Ševci", kteří naplno nebodovali počtvrté za sebou a vyhráli jediný z posledních sedmi domácích zápasů, jsou na předposlední patnácté pozici.

Úvod východomoravského derby vyšel lépe domácím, kteří předčili soupeře dobrým pohybem a aktivní hrou středem hřiště i po křídlech. V páté minutě střílel nad Hrubý, poté pálil přesněji Kolář, ale ke své smůle trefil před sebou stojícího spoluhráče.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

10. kolo první fotbalové ligy mezi Zlínem a Slováckem.

Slovácko se dostávalo do tempa jen pozvolna, ale hned jeho první vážnější akce zaváněla gólem. Petržela by ale ve slibné pozici nesměl trefit jen nohy už překonaného a ležícího brankáře Rakovana. Ve 21. minutě poslal míč nad Mihálik, o pět minut později mohl otevřít skóre Daníček, jehož přízemní střela jen o kousek minula tyč Rakovanovy branky. Podobně dopadl i další pokus Mihálika.

Do druhé půle vstoupilo výborně Slovácko a ve 47. minuty šlo do vedení. Mihálik po pasu Kalabišky přeloboval vyběhnutého Rakovana a míč do sítě dorazil Iráčan Duskí, který skóroval potřetí v ligové sezoně.

"Ševci" museli vsadit více na ofenzivu, kterou posílili střídáním. Po hodině hry z hranice pokutového území zamířil tvrdě Janetzký, ale gólman Nguyen s obtížemi vyrazil míč na roh.

V 70. minutě hlavičkoval nepřesně Jawo, pak nápor Zlína na chvíli ochabl, hosté ovládli střed pole a hru kontrovali. V 81. minutě se vydal na dlouhou cestu po pravém křídle čerstvý Tomič, ve vápně našel rovněž střídajícího Trávníka, jenž si položil Koláře a střelou pod břevno rozhodl o osudu zápasu. Zlín prohrál čtvrtý z posledních pěti ligových duelů se Slováckem.

10. kolo první fotbalové ligy:
Trinity Zlín - 1. FC Slovácko 0:2 (0:0)
Branka: 47. Duskí, 81. Trávník. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Pochylý - Zelinka (video). Bez karet. Diváci: 4107.
Zlín: Rakovan - Cedidla, Kolář, Procházka, Bartošák (81. Hellebrand) - Didiba - Fillo (58. Dramé), Janetzký (81. Simerský), Hrubý (58. Vukadinovič), Čanturišvili (90. Kovinič) - Jawo. Trenér: Jelínek.
Slovácko: Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Duskí (85. Sinjavskij) - Havlík, Daníček - Petržela (69. Tomič), Mihálik (69. Trávník), Kalabiška - Kozák (85. Vecheta). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: