Hlavní obsah

Manchester City - Manchester Utd. 6:3Gólové hody v derby! Haaland nasázel hattrick, Foden také

Fotbalisté Manchesteru City v 9. kole porazili konkurenční United 6:3 a upevnili si druhou příčku v anglické lize. Třetím hattrickem v sezoně a dvěma asistencemi se blýskl nejlepší střelec soutěže Erling Haaland. Tři góly přidal i jeho spoluhráč Phil Foden. "Rudí ďáblové" prohráli po sérii čtyř výher a v neúplné tabulce drží šesté místo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Erling Haaland si v derby proti Manchesteru United připsal hattrick.

Článek

Svěřenci trenéra Guardioly rozhodli manchesterské derby již v prvním poločase. Skóre otevřel v osmé minutě Foden po zpětné přihrávce do pokutového území. Pak se Haaland nejprve prosadil hlavou po rohovém kopu a následně opět po spolupráci s De Bruynem akrobaticky zakončil ve skluzu.

Těsně před koncem poločasu si Haaland připsal ještě asistenci u druhého Fodenova gólu. Anglický reprezentant zaznamenal 50. soutěžní branku v dresu "Citizens". Od začátku sezony 2020/21 inkasovali United v prvních poločasech čtyři góly již počtvrté, což je nejhorší bilance v lize.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Erling Haaland během zakončení v souboji proti Manchesteru United.

Po změně stran snížil Antony, v 64. minutě ale opět udeřil Haaland. Dvaadvacetiletý Nor se stal prvním hráčem Premier League, který dokázal vstřelit hattrick ve třech po sobě jdoucích domácích zápasech. V sezoně má na kontě po osmi odehraných zápasech už 14 branek a s náskokem vede tabulku střelců. Bodový účet ještě záhy navýšil asistencí na třetí Fodenovu trefu.

V závěru zápasu zkorigoval skóre dvěma góly Martial, ale na třetím prohraném derby United v řadě to nic nezměnilo. V pořadí 187. manchesterské derby bylo gólově nejbohatší v historii.

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:
Manchester City - Manchester United 6:3 (8., 44. a 73. Foden, 34., 37. a 64. Haaland - 84. a 90.+1 z pen. Martial, 56. Antony)
17:30 Leeds - Aston Villa

Reklama