Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 1:1Mladá Boleslav přišla v nastavení o výhru s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Fulnek 1 : 0
92. Beneš 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 10. kole první ligy remizovali na svém hřišti 1:1 s Olomoucí a ani na pátý pokus se nedočkali premiérového domácího triumfu v sezoně. Středočeši vedli od čtvrté minuty po gólu Jakuba Fulneka, hosté ale srovnali v první minutě nastaveného času zásluhou Víta Beneše. Oba týmy tak zůstávají ve středu neúplné tabulky, Mladá Boleslav je osmá, Olomouc devátá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Matějovský z Boleslavi a Radim Breite z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Středočeši prodloužili sérii bez porážky na čtyři utkání, doma ale neporazili Hanáky ani posedmé za sebou. Olomouc nevyhrála po dvou zápasech.

Mladoboleslavští vstoupili do čtvrtého vzájemného utkání v tomto roce mnohem lépe a z úvodního tlaku vytěžili gól. Skalák našel centrem na zadní tyči Fulneka, jenž měl dost času na zpracování i následnou střelu pod břevno. Osmadvacetiletý záložník se v lize prosadil po více než dvou letech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Denis Ventúra z Olomouce, Mosses Ekpai z Boleslavi a Jakub Pokorný z Olomouce v utkání 10. kola Fortuna ligy.

O chvíli později se navíc gólman Trefil pustil za pokutovým územím do kliček, o míč přišel a Ladra mohl navýšit vedení, z dvaceti metrů ale odkrytou bránu minul. Stejně dopadl po pohledné kombinaci s Fulnekem v 22. minutě Skalák a vzápětí i na druhé straně Chytil v první šanci Sigmy v utkání.

Krátce před pauzou dostal míč do sítě z těsného ofsajdu Ladra a olomoucký kouč Jílek zareagoval na nepříznivý vývoj dvojitým poločasovým střídáním. A Hanákům změny pomohly. Dvakrát krátce po sobě hlavičkoval nebezpečně Růsek a v ještě větší příležitosti vychytal Slámovu hlavičku o zem brankář Šeda.

Olomouc byla i ve zbytku duelu aktivnější a nakonec přece jen udeřila ze vzduchu. V nastavení se vydal před soupeřovu bránu stoper Beneš a hlavou zařídil svému týmu alespoň bod. Mladá Boleslav tak získala na svém stadionu v aktuálním ligovém ročníku jen tři body za stejný počet remíz.

10. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 4. Fulnek - 90.+1 Beneš. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Pečenka - Orel (video). ŽK: Ladra - Navrátil. Diváci: 1142.
M. Boleslav: Šeda - Suchý, Karafiát, Šimek - Pech, Matějovský (90. Látal), Mareček, Fulnek - Ekpai (55. Stránský), Ladra (83. Donát), Skalák (55. Žitný). Trenér: Hoftych.
Olomouc: Trefil - Chvátal (46. Sláma), Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Breite (70. Šíp), Ventúra (60. Greššák) - Zifčák (46. Spáčil), Růsek (90.+5 Poulolo), Navrátil - Chytil. Trenér: Jílek.

Reklama