Hlavní obsah

Frankfurt - Union 2:0Union Berlín přišel o neporazitelnost, padl i Dortmund

Fotbalisté Unionu Berlín v 8. kole německé nejvyšší soutěže prohráli na hřišti Frankfurtu 0:2 a jako poslední bundesligový klub přišli o ligovou neporazitelnost. Unionu stále patří čelo tabulky, ale bodově se na něj dotáhl Freiburg díky domácí výhře 2:1 nad Mohučí.

Foto: Heiko Becker, Reuters

Jesper Lindstrom z Eintrachtu Frankfurt slaví branku.

Článek

"Orli" z Frankfurtu šli do vedení už ve 12. minutě, kdy se trefil Götze. Pojišťovací branku přidal chvíli před přestávkou Lindström. Domácí uhájili výhru i v oslabení, poté co byl v 68. minutě podruhé napomenut a vyloučen Kolo Muani, a vyšvihli se na pátou pozici. Na Union ztrácejí tři body.

Freiburg zvítězil díky trefám Gregoritsche a Kyereha v prvním poločase. Krátce po přestávce už pouze snížil Martín. Mohuč potřetí za sebou nezvítězila a je desátá.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Julian Brandt oslavuje vstřelenou branku v souboji Dortmund proti Kolínu nad Rýnem.

Dortmund nedokázal navázat na vítězství v derby se Schalke 04 z minulého kole a prohrál v Kolíně nad Rýnem 2:3. V poločase sice platilo pro hosty příznivé skóre 1:0 po brance Brandta, ale kolínští "Kozli" otočili výsledek během tří minut. V 53. minutě se nejprve prosadil Kainz a v 56. Tigges. A za čtvrt hodiny vstřelil vítěznou branku Ljubicic.

Hosté už jen snížili za přispění svého obránce Schmitze, který v 78. minutě nasměroval míč do vlastní sítě, a na čtvrtém místě ztrácejí na lídra stále dva body. Kolín nad Rýnem, soupeř Slovácka v Evropské konferenční lize, vyhrál po dvou zápasech, má o dva body méně a je sedmý.

Utkání Wolfsburg - Stuttgart nabídlo pětigólovou přestřelku, kterou rozhodl v první minutě nastavení ve prospěch domácích "Vlků" Gerhardt a Wolfburg zvítězil 3:2. Lipsko doma porazilo Bochum 4:0, po dvou gólech dali Werner a Nkunku. Střelecké hody byly i v Brémách, kde domácí Werder do poločasu nasázel čtyři branky Mönchengladbach a vyhrál 5:1. Dva góly dal Füllkrug, Jiřímu Pavlenkovi v brance zkazil čisté konto v 63. minutě Thuram.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Eintracht Frankfurt - Union Berlín 2:0 (12. Götze, 42. Lindström)
Freiburg - Mohuč 2:1 (3. Gregoritsch, 37. Kyereh - 52. Martín)
Kolín nad Rýnem - Dortmund 3:2 (53. Kainz, 56. Tigges, 71. Ljubicic - 31. Brandt, 78. vlastní Schmitz)
Lipsko - Bochum 4:0 (15. a 53. Werner, 23. z pen. a 85. Nkunku)
Wolfsburg - Stuttgart 3:2 (23. Marmúš, 38. Arnold, 90.+1 Gerhardt - 22. Guirassy, 45.+1 Mavropanos),
Brémy - Mönchengladbach 5:1 (5. a 13. Füllkrug, 8. Duksch, 37. vlastní Bensebaini, 73. Weiser – 63. Thuram).

Reklama

Související témata: