Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:3 SNSparta loupila v Pardubicích, nájezdy rozhodl Horák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Tomášek 0 : 1
28. Říčka 1 : 1
32. Forman 1 : 2
48. Kousal 2 : 2
65. Horák (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 6. kola extraligy na ledě Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech a uspěli ve třetím utkání v řadě. O výhře Pražanů rozhodl Roman Horák. Dynamo dvakrát prohrávalo, ale vždy dokázalo vyrovnat. Východočeši bodovali i v šestém utkání v sezoně, po druhém nezdaru ale přišli o vedení v tabulce.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický Robert Kousal padá před brankářem Sparty Jakubem Kovářem. Vlevo David Němeček.

Článek

Mimo pardubickou sestavu ze zdravotních důvodů zůstali útočníci Poulíček nebo Hyka, a tak domácí nastoupili oproti předchozím zápasům v pozměněném složení. První větší závar si vytvořili hráči Dynama, o zakončení se snažil Zohorna, ale brankář Kovář puk za svá záda nepustil. Pak se hrálo ve čtyřech na obou stranách, čehož využila Sparta. V 5. minutě si Tomášek najel až před gólmana Frodla a zakončil přesně.

Zanedlouho rozehráli přesilovku Pardubičtí a usadili se na delší dobou v útočném pásmu. Dorážel Radil, střílel Čerešňák, ale Kovář byl připraven. Krátkou početní výhodu si během první třetiny zahráli i hosté, ale skóre se před první pauzou neměnilo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Z extraligového utkání Pardubice - Sparta. Situace před brankou pražského týmu.

I ve druhé třetině pokračoval napínavý zápas, který v Pardubicích sledoval i reprezentační trenér Kari Jalonen. Domácí hráči vyslali více střel na soupeřovu branku a ve 28. minutě se dočkali vyrovnání. Puk se od Dvořáka přes Ciencialu dostal až k Říčkovi, jenž zamířil pohodlně do odkryté branky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Fanoušci Pardubic.

I po druhé třetině ovšem vedli hosté. Ve 32. minutě totiž po delším obléhání domácí branky skórovala znovu Sparta. Situaci vyřešil Forman, který poslal puk zpoza branky a dostal ho s pomocí dvojité teče domácího hráče a brankáře do pardubické svatyně. Forman si tak připsal jubilejní stý gól v dresu Sparty.

Dynamo ale i podruhé dokázalo vyrovnat. Střelu Adama Musila z otočky ještě Kovář vyrazil, ale ve 48. minutě se před brankáře Sparty prokličkoval Radil a pohotový Kousal zblízka vyrovnal. Další šanci měl na domácí straně Koffer, pardubický brankář Frodl pak vytáhl skvělý zákrok při zakončení Poláška. Dramatická koncovka duelu tak vrcholila až v prodloužení.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťanský útočník David Tomášek jásá poté, co vstřelil gól Pardubicím.

Více práce měl Kovář, který ale svůj tým podržel i při Tomáškově vyloučení. V závěru prodloužení ujel Řepík, jenže Frodl proti jeho kličce zasáhl. O výhře Sparty rozhodly až nájezdy, kde se na gól čekalo do páté série. V ní se prosadil Horák, pardubičtí hokejisté ani jeden z pěti nájezdů neproměnili.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 2:3 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Říčka (Cienciala, T. Dvořák), 48. R. Kousal (Radil, Vála) - 5. Tomášek (M. Jandus, Řepík), 32. Forman, rozhodující nájezd Horák. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Šimánek, Synek. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 8963.
Pardubice: Frodl - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Cienciala, A. Musil, Říčka - Paulovič, Rákos, Koffer - Herčík, Matýs, Urban. Trenér: Rulík.
Sparta Praha: J. Kovář - J. Krejčík, Graňák, Mikliš, Polášek, M. Jandus, Němeček, Jurčina - Řepík, Horák, Sobotka - D. Kaše, Tomášek, Safin – E. Thorell, G. Thorell, Simon - Přibyl, D. Vitouch, Forman. Trenér: Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice