Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 2:3 PPNeuvěřitelná série Bílých Tygrů pokračuje, další prodloužení!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Zámorský 0 : 1
25. Mertl 0 : 2
45. Bulíř 1 : 2
54. Flynn 2 : 2
61. Zámorský 2 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Plzně vyhráli v zápase 6. kola extraligy na ledě Liberce 3:2 v prodloužení a po sérii čtyř porážek se podruhé za sebou radovali z vítězství. Utkání rozhodl v čase 60:35 svým druhým gólem obránce Petr Zámorský. Liberec hrál pošesté za sebou prodloužení, připsal si ale třetí porážku v řadě. Škoda v utkání vedla po dvou třetinách už 2:0, domácí Liberec ale díky zlepšenému výkonu ve třetí části vyrovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Plzně se radují z prvního gólu.

Článek

Úvod patřil hostům, kteří si aktivitou také vybojovali první přesilovku v zápase. Nesehráli ji ale dobře a Kváču v brance Liberce vůbec neohrozili. Do první větší šance se až při hře pět na pět dostal Blomstrand, Kváča byl ale připraven.

Na druhé straně zase prověřil Svobodu ostrou ranou Filippi. V polovině první třetiny si zahráli v početní výhodě také domácí, předčasně ji však ukončil Frolíkův faul. Bílí Tygři se v oslabení sice ubránili, krátce po jeho skončení se ale na modré čáře opřel do puku Zámorský a ranou pod horní tyč otevřel skóre utkání.

Na rozdíl dvou branek mohl hned vzápětí zvýšit Kaňák, Kváča ale výborně zasáhnul. Severočeši se pokusili o vyrovnání v přesilové hře, se střelou Balinskise si ale poradil Svoboda.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Kaňák z Plzně a Ondřej Vitásek z Liberce.

Na začátku druhé třetiny měli Liberečtí k dispozici více než minutovou přesilovku pět na tři, Plzeň se ale výborně ubránila. Ve 25. minutě navíc po křídle našlápnul Mertl a dobře mířenou střelou k levé tyči poslal hosty do dvoubrankového vedení.

Škoda mohla svůj náskok ještě navýšit v následné početní výhodě, Kváča ale šanci Blomstranda chytil. Poté hráli domácí další přesilovou hru, stejně jako v těch předchozích si ale žádnou větší šanci nevytvořili. Až v závěru druhého dějství měl obrovskou příležitost Melancon, Svoboda mu ale fantastickým zákrokem ukradl téměř jistý gól.

V úvodu třetí části se až za záda domácích obránců dostal Blomstrand, Kváča ale svůj tým podržel. Následně fauloval hostující Malát, kterého po minutě hry doplnil na trestné lavici Mertl a a Liberec nabídnutou možnost využil ke snížení. Snížit se podařilo Bulířovi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Petr Kváča z Liberce.

Bílé Tygry kontaktní gól ještě více nabudil a rázem jich byl plný led. S dobrými šancemi Vlacha a Faška-Rudáše si ale Svoboda poradil. Severočeši ale pokračovali ve své aktivitě a byli odměněni vyrovnávací brankou. Po dobré práci Vlacha překonal Svobodu z bezprostřední blízkosti Flynn.

Další šanci měl poté Frolík, Svoboda ale dobře zasáhnul. Na druhé straně zase ujel do rychlého protiútoku Suchý, mířil ale těsně vedle. V poslední minutě třetí třetiny měl ještě velkou příležitost domácí Melancon a hostující Rekonen. Ani jeden z nich ale se svým zakončením neuspěl.

I pošesté v sezoně se tak zápas Liberce musel prodlužovat. Nastavení ale po 35 sekundách ukončil Zámorský.

6. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 45. Bulíř (Birner), 54. Flynn (J. Vlach, A. Najman) -12. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 25. Mertl (Zámorský, Budík), 61. Zámorský (Kodýtek, Schleiss). Rozhodčí: R. Šír, Cabák - Klouček, Hnát. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:0. Diváci: 3432.
Liberec: Kváča - Melancon, Balinskis, Štibingr, Vitásek, J. Dvořák, Derner, Rosandič - Flynn, Bulíř, Birner - Frolík, Filippi, J. Vlach - Faško-Rudáš, A. Najman, Rychlovský - J. Šír, P. Jelínek, Čederle. Trenér: Augusta.
Plzeň: M. Svoboda - Zámorský, Budík, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Baránek, Vytaloš - Rekonen, Kodýtek, Schleiss - Hrabík, F. Suchý, Blomstrand - Adamec, Mertl, Meyer - M. Lang, Malát, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice