Hlavní obsah

Plzeň - Pardubice 1:4Plzeň i po změně trenérů znovu prohrála, výhru hostů řídil hattrickem Zohorna

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zohorna 0 : 1
26. Vála 0 : 2
31. Zohorna 0 : 3
53. Hrabík 1 : 3
59. Zohorna 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 3. kole extraligy na ledě trápící se Plzně 4:1 a připsali si po dvou výhrách po prodloužení první tříbodový zisk. Dynamo se ujalo vedení již v první třetině a dvěma góly během prostřední části otupilo odpor soupeře, hattrickem se blýskl Tomáš Zohorna. Alespoň čestnou trefu Indiánů zaznamenal až v 53. minutě Kryštof Hrabík.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Zohorna z Pardubic slaví gól.

Článek

Plzeň tak i po premiéře nového hlavního trenéra Petra Kořínka a jeho asistenta Františka Bombice, kteří nahradili odvolané kouče Václava Baďoučka a Miloše Říhu mladšího, čeká na bodový zisk.

Domácí vstoupili do utkání důrazně, ale záhy museli ubránit oslabení po faulu Zámorského. Hokejovější hosté si dlouho větší příležitost nevypracovali. Až v 9. minutě po zaváhání Indiánů ve středním pásmu vysunul Radil Zohornu, ten sice ze samostatného úniku trefil jen pravou tyč, ale gólman Pavlát si kotouč nešťastně srazil za brankovou čáru. Plzeňští se snažili rychle odpovědět, jejich snahu však srážela nejistá kombinace.

Do prostřední části Indiáni doslova vlétli a pořádně zaměstnali gólmana Willa. Plzeňský odchovanec ale dokázal skvěle zasáhnout i proti zakončení osamoceného Mertla z mezikruží. Paradoxně z první vážnější akce udeřili ve 26. minutě hráči Dynama, když zaváhání Baránka v rozehrávce potrestal Vála přesným švihem z levého kruhu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Zohorna z Pardubic střílí branku, brankář Plzně Dominik Pavlát.

Lépe kombinující hosté přečkali nebezpečnou teč Schleisse a po polovině zápasu zvýšil už na 3:0 bekhendovou dorážkou Válovy střely znovu Zohorna. Nervózní snaha domácích o korekci výsledku narážela na kompaktní hru Dynama. Především první formace Východočechů si dokázala opakovaně vytvořit tlak v útočném pásmu.

Začátek závěrečné třetiny okořenila bitka mezi Bittenem a Kousalem a poté přišel nápor domácích. Mertl ovšem po kombinaci s Blomstrandem nepřekonal bekhendovým blafákem Willa a strážce pardubické svatyně odolal během vyloučení Čerešňáka i Hrabíkově dorážce a při pokusu Rekonena ho zachránila pravá tyčka.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hokejistů Pardubic.

Definitivně mohl zlomit odpor soupeře Zohorna, ale zblízka minul a v 53. minutě snížil na 1:3 úspěšnou tečí Hrabík. Výrazně střelecky aktivnější domácí sahali při dlouhé hře bez brankáře po snížení při Zámorského bombě do horní tyčky, ale na konečných 4:0 upravil trefou do prázdné branky Zohorna a dokonal tak svůj hattrick.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Hrabík (Rekonen, Kaňák) - 9. T. Zohorna (Hyka, Radil), 26. Vála (Říčka, R. Kousal), 31. T. Zohorna (Vála, Hrádek), 59. T. Zohorna. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Šimánek, Zíka. Vyloučení: 1:3, navíc Bitten - Kousal oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 4390.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Kaňák, Houdek, Piskáček, Baránek - Schleiss, Kodýtek, Rekonen - Meyer, Mertl, Blomstrand - M. Lang, Suchý, Hrabík - Sedlák, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Hyka, T. Zohorna, Radil - Cienciala, R. Kousal, Říčka - A. Musil, Poulíček, Paulovič - T. Urban, O. Rohlík, Koffer. Trenér: R. Rulík.

Reklama

Související témata: